Vatan haini bal arıları çıktı

Gezi Davası’nda iş insanı Osman Kavala, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Kavala’nın cep telefonunda bulunan ve ‘vatan haini’ olarak ilan edilmesine sebep gösterilen haritanın, Alman bilim insanı, Prof. Friedrich Ruttner’ın yazdığı “Bal arılarının Biyocoğrafyası ve Taksonomisi” kitabındaki ‘Anadolu’daki bal arıları haritası’ olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök bugünkü sesli köşesinde bu gerçeğe değinerek alınan kararların gayri ciddiliğinden yakındı. Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden radyo dinleyicilerine seslenen Özkök, “Bal arıları bir ülkeyi bölmek için darbe yapar ve başarabilir mi? Evet, size çok komik geldi ama komik gelmesin. Çünkü Osman Kavala’nın müebbet hapse mahkum olduğu davada yazılan iddianamede işte tam böyle bir şey var.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bugünkü konumuz; arılar.. Daha doğrusu bal arıları… Soru da şu: Bal arıları bir ülkeyi bölmek için darbe yapar ve başarabilir mi? Evet, size çok komik geldi ama komik gelmesin. Çünkü Osman Kavala’nın müebbet hapse mahkum olduğu davada yazılan iddianamede işte tam böyle bir şey var. 301. sayfada… Merak edenler açıp okuyabilirler. 301. Sayfada bir harita var. Haritanın altında iddianamede şöyle yazıyor: Türkiye’yi bölmek amacıyla hazırlanan bu harita cep telefonunda bulunmuştur tanığın… Evet, Osman Kavala’nın telefonunda böyle bir harita bulunmuş ve bu harita orada duruyor. Bakın şimdi sıkı durun. Bu harita gerçekte ne haritası biliyor musunuz? Bir Alman profesörün Anadolu’da ve Kafkasya’daki bal arı kolonilerini göstermek için yazdığı bilimsel bir kitapta yer alan ‘Bal arıları kolonileri haritası’ evet bu kadar gayri ciddi bir iddianameyle bir insanın hayatı karartıldı ve müebbet hapse mahkum oldu. Başka bir şey anlatmama gerek var mı bugün sizce?”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir