Bu başarı dönüm noktası

Bahçeşehir Koleji, FIBA Avrupa Kupası Finali rövanş maçında İtalyan ekibi Unahotels Reggio Emilia’yı mağlup ederek şampiyon oldu. İtalya’da oynanan ilk maçı 72-69 kazanan Bahçeşehir Koleji, ikinci maçı da 90-74 galip tamamlayarak FIBA Avrupa Kupası’nın sahibi oldu. Bahçeşehir Koleji böylece tarihindeki ilk Avrupa zaferini elde etti. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bu başarı hikayesine övgü yağdırdı.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “İlk defa bir eğitim kuruluşunun adını taşıyan kulüp böyle bir başarı hikayesi yazıyor. Takımın adı Bahçeşehir Koleji dolayısıyla bir eğitim kuruluşunun adını taşıyan takımın Avrupa şampiyonu olması Türkiye’de basketbol tarihinde bir dönüm noktasıdır.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“İyi günler üç günden beri Kavala kararından dolayı gerçekten uykularım kaçtı, gecelerim karardı. İlk defa dün akşam içimi biraz aydınlatan bir gelişme oldu. Bahçeşehir Koleji takımı FIBA Avrupa kupasını kazandı. Hem de bir İtalyan takımı Reggio Emilia karşı kazandı. Gerçekten benim için çok sevindirici bir olay bu. Çünkü basketbolda Türkiye çok güzel başarı hikayeleri yazıyor. Efes’in başarıları, Fenerbahçe’nin başarıları ve bizim engelli takımlarımızın başarıları her alanda basketbolda ileri doğru gidiyoruz. Bu olayda beni mutlu eden bir başka özellik daha var. İlk defa bir eğitim kuruluşunun adını taşıyan kulüp böyle bir başarı hikayesi yazıyor. Takımın adı: Bahçeşehir Koleji… Dolayısıyla bir eğitim kuruluşunun adını taşıyan takımın Avrupa şampiyonu olması Türkiye’de basketbol tarihinde bir dönüm noktasıdır. Çünkü ben hep şuna inandım. Profesyonel basketin gelişmesi için liseler arası üniversiteler arası basketin de gelişmesi gerekir. Amerika’da NBA profesyonel liginin büyük kaynağı ‘NC Double A’ dedikleri kolej ligidir ve en büyük oyuncuları hep oralardan gelir. Dolayısıyla Bahçeşehir kolejinin yazdığı bu başarı her ne kadar üniversite oyuncularından olmasa da bir eğitim kuruluşunun adının olması çok önemli. O yüzden Bahçeşehir’in başındaki Ender Bey olmak üzere bütün kulübü, koçu, oyuncuları candan kutluyorum. Tüm ülke için çok güzel bir başarı hikayesi yazdılar.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir