Twitter’dan kaçış elon musk

Twitter’dan kaçış

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının duyurulmasının ardından, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Twitter’ın bir kişinin mülkiyetine geçmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Musk’ın Twitter’ı “düşünce özgürlüğünün” platformu olarak nitelemesi, özellikle ABD solunun nefret söylemi ve dezenformasyonun yaygınlaşması korkusuyla “çıkış” tepkisi göstermesine neden oldu. Buna karşı muhafazakâr cephenin Twitter’a ilgisinin arttığı görüldü.

OBAMA TAKİPÇİ KAYBETTİ

Tepki için açılan “LeaveTwitter” (Twitter’ı Terk Et) etiketi kısa süre içinde trend haline geldi. 131 milyondan fazla takipçiyle Twitter’ın en popüler kişisi olan eski ABD Başkanı Barack Obama bir gecede yaklaşık 300 bin takipçi kaybetti. Cumhuriyetçi kongre üyesi Marjorie Taylor Greene’in resmi kongre hesabına ise 100 bin yeni takipçi geldi. Twitter yetkilileri ise, söz konusu dalgalanmanın organik bir şekilde yeni hesapların oluşturulması ve mevcut hesapların kapatılmasına ilişkin olduğu ve tepki amacı taşımadığını söyledi.

 

Twitter’dan kaçış

Barack Obama

 

TRUMP’A KAPI AÇAR MI

6 Ocak Kongre Binası baskınına neden olan tweet’lerinin ardından hesabı süresiz olarak askıya alınan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, platformun satışından siyasi kazanç elde edebileceği konuşuluyor. Twitter’ı kullanma biçimiyle gerek gündemi gerek kitleleri mobilize etme yeteneğini geri kazanmasının Trump’ın hem ara seçimlerde hem de 2024 seçimlerinde tekrar elini güçlendirebileceği yorumları yapılıyor.

Twitter’dan kaçış

Donald Trump 

ANLAŞMADAN CAYAN 1 MİLYAR DOLAR ÖDEYECEK

Elon Musk ve Twitter yönetimi, taraflardan herhangi birinin platformun satışından cayması durumunda kesilecek cezayı da belirledi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bildirilen anlaşmanın ayrıntılarına göre satın almadan cayan taraf 1 milyar Dolar ödemek zorunda kalacak. Ayrıca satın alma işlemlerinin 24 Ekim 2022’ye kadar tamamlanamaması durumunda anlaşma feshedilecek. Bu süre içinde şirketin satışı için başka teklifler de kabul edilebilecek fakat bu durumda yeni alıcının Musk’a 1 milyar dolar tazminat vermesi gerekecek.

TWITTER’IN SATIŞI TESLA’YI VURDU

Elon Musk’ı dünyanın en zenginleri listesinde tepeye taşıyan şirketi Tesla, Twitter’ın satın alınmasından olumsuz etkilendi. Şirket hisseleri önceki gün yüzde 12 oranında değer kaybı yaşadı. Bu da Tesla’nın piyasa değerinin bir günde 126 milyar dolar erimesine neden oldu. Söz konusu düşüşün Twitter’ın satın alma işlemi için Musk’ın bir kısım Tesla hissesini satması beklentisinden kaynaklandığı düşünülüyor. Twitter hisseleri de yüzde 4 oranında düşerek 49.68 dolar seviyesine çekildi.

MAVİ KUŞ’U KAFESLEDİ

TIME dergisi Elon Musk’ı kapağına taşıdı. Kapakta Elon Musk’ın, Twitter sembolü mavi kuşlarla dolu bir kafesi taşıdığı çizime yer verilirken, Molly Ball imzalı “Herkes Elon Musk hakkında neyi yanlış anlıyor” yazısının anonsu yer aldı. Dergi Musk’ı 2021’de yılın insanı seçmişti.

Twitter’dan kaçış

 

 

 

Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir