Bu aday 6’lı masanın kenarında oturuyor

İstanbul Büyük Şehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Karadeniz turu Ramazan Bayramı’nın en çok dikkat çeken programlarından biri oldu. Birçok siyasetçi ve gazetecinin bu turu yorumlaması tartışmaları da beraberinde getirdi. 2023 seçimlerine aday olacak kişiler tüm ülke tarafından merakla beklenirken başkan İmamoğlu, Karadeniz turunda konuya ilişkin birtakım mesajlar verdi. İBB Başkanı İmamoğlu ile birlikte tura katılan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de İmamoğlu’nun gelecek yıl yapılacak seçimlerle ilgili tüm Türkiye’ye mesaj verdiğini aktardı.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, “Ekrem İmamoğlu bu gezisiyle ‘altılı masaya’ şu mesajı verdi: Ortak adayı belirlerken benim ismimi de masanın bir kenarına yazın. Masaya mesajı buydu ama o mesajı aynı zamanda bütün Türkiye’ye de verdi” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Güzel bir şeker bayramı geçirdik. Bayram sırasında ben gazeteci olarak çalıştım. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Karadeniz gezisine davet edildim ve onunla birlikte Rize, Rize’nin ilçeleri ve Trabzon’a gittim. Orada ki gelişmeleri gözledim. Şöyle söyleyeyim; Ekrem İmamoğlu bu gezisiyle ‘altılı masaya’ şu mesajı verdi: Ortak adayı belirlerken benim ismimi de masanın bir kenarına yazın. Masaya mesajı buydu ama o mesajı aynı zamanda bütün Türkiye’ye de verdi. ‘En azından adayım’ demedi ama ‘O masanın aday adayları arasında ben de varım’ dedi. Peki nasıl bir ilgi gördü orada? Onu da anlatayım. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de çok büyük bir kalabalık yoktu ama bana yapılan yorumlar o kalabalığın Rize için gayet iyi olduğunu söylendi. Buna karşılık Rize’den sınıra kadar ki bütün ilçelerde Arhavi, Ardeşen, Fındıklı, Hopa bütün buralar da iyi ve coşkulu bir ilgi gördü. Trabzon ise hepsinden daha büyüktü. Orada gördüğü ilgi hepsinin toplamından da fazlaydı. Evet, Türkiye’de bu geziyle beraber bir yıl sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin bence startı da verildi. Bundan sonra ne olur, masanın ortak adayı kim olur? Onu bilemem ama her halükarda İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı artık masanın bir kenarında ‘Benim adım da var’ dedi.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir