İyi de Türkiye’nin buna ihtiyacı var

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turu konuşulmaya devam ediyor. Gazetecilerden sanatçılara kadar birçok isim İBB Başkanı İmamoğlu’nun iktidara yakın gazetecilerle poz vermesini eleştiri yağmuruna tuttu. İmamoğlu’nun bu eleştirilere ‘Vız gelir tırıs gider’ demesi ise polemiği daha da büyüttü. Karadeniz turuna katılan gazetecilerden Ertuğrul Özkök, İmamoğlu’nu eleştirenleri sağduyuya davet etti.

Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Ekrem İmamoğlu bu açılımı yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ dediği süreci de devam ettiriyor. Türkiye’nin böyle bir buluşmaya, birbirleriyle karşılıklı konuşmaya, kendimiz gibi düşünmeyen insanlarla buluşmaya ihtiyacı var. Olaya biraz da böyle bakalım” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Geçen haftadan beri konumuz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz’e yaptığı gezi. Geziyi değil daha çok geziye davet edilen bazı gazetecilere gösterilen tepkileri tartışıyoruz. Özellikle CHP’ye yakın olan bazı köşe yazarları ve bazı televizyon konuşmacıları ‘Niye o gazetecileri davet ettiniz?’ diye çok ağır eleştiriler yapıyorlar. Hatta eleştiri sınırlarını aşan hakaretlere varan suçlamalarda bulunuyorlar. Şimdi ben bu tepkileri bir ölçüye kadar anlıyorum çünkü yaşadığımız kutuplaşma, adaletsizlikler, gerginlikler, gerginlik politikaları hepimizi çok öfkeli hale getirdi ve bu da serin kanlı bakış imkanlarımızı, kabiliyetimizi biraz azalttı. Ama arkadaşlar serin kanlı bakalım. Biz ne istiyoruz? Bugünkü rejim gitsin yerine aynı şekilde kendi düşüncemizden ibaret bir dünyamı gelsin istiyoruz yoksa bu ülkede barışmayı, demokratikleşmeyi mi savunuyoruz? Bakın altılı platform diye bir masandan söz ediyoruz. Çünkü sadece CHP’nin oyları bir başkan seçmeye yetmiyor. Dolayısıyla öteki insanları da ikna etmek lazım. Kendimiz gibi düşünmeyen hatta sevmediğimiz insanların da ikna edilmesi gerekiyor. Yani bunu ben dışarıdan konuşuyorum, böyle düşünülmeli diye inanıyorum. Olaya bakarken biraz da buna bakın bence. Ekrem İmamoğlu bu açılımı yaparak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ dediği süreci de devam ettiriyor. Türkiye’nin böyle bir buluşmaya, birbirleriyle karşılıklı konuşmaya, kendimiz gibi düşünmeyen insanlarla buluşmaya ihtiyacı var. Olaya biraz da böyle bakalım.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir