Fenerbahçe’de artık sıra hocada

JORGE JESUS İÇİN GERİ SAYIM
Fenerbahçe’de yeni sezonun teknik direktörü için geri sayım hızlanıyor. Jorge Jesus ismi artık ağır basıyor. Portekizli çalıştırıcı ve sarı lacivertliler, nihai karar için Şampiyonlar ligi biletinin kesinleşmesini bekliyor.

Portekiz kanalı CMTV, 67 yaşındaki ünlü hocanın Kanarya’nın yeni teknik direktörü olduğunu duyurdu. UEFA’nın bir organizasyonu için Madrid’de bulunan başkan Koç, Portekiz’e geçip işi resmiyete dökecek.
Fenerbahçe, uzun süredir gündemi meşgul eden Jorge Jesus’u resmileştirmek için artık geri sayıma geçti. Portekiz kanalı CMTV, dün flaş olarak verdiği haberde Portekizli teknik adamın sarılacivertli ekibin yeni teknik direktörü olduğunu duyurdu. Haberde Aralık 2021’de Benfica’dan ayrıldığından bu yana boşta olan 67 yaşındaki deneyimli çalıştırıcının, Fenerbahçe ile anlaştığı belirtildi.  Brezilya’dan Portekiz’e dönen Jesus, havaalanında verdiği demeçte “Brezilya’ya geri dönmeyeceğim” dedi.

JESUS DA F.BAHÇE’YI DOĞRULADI
Flamengo’nun da istediği ünlü hoca, “Fenerbahçe’ye mi gideceksiniz?” sorusuna ise “Belki” yanıtını verdi. UEFA’nın bir organizasyonu için dün Madrid’e giden başkan Ali Koç, burada gelecek sezon için Finansal Fair Play (FFP) durumuyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Buradan Portekiz’e geçmesi beklenen Koç’un, Jesus’la yapacağı son görüşmede resmi imzalar atılacak.

3 FARKLI KITADA KUPA ALDI
BRAGA’DA çıkış yakalayıp Benfica’da 9, Brezilya ekibi Flamengo’da 4, Suudi Arabistan temsilcisi Al-Hilal’de 1 kupa kaldıran Jesus, 3 farklı kıtada bunu başaran ilk teknik adam oldu. Avrupa’da en az 500 maça çıkmış teknik adamlar arasında en başarılı 3. isim olarak dikkat çekiyor. 67 yaşındaki hoca, kariyeri boyunca 834 maçta 2.04 puan ortalaması tutturmayı başardı. 5 kulüpte (Benfica, Sporting, Braga, Flamengo, Al-Hilal) 101 oyuncu satışından kulüplerin kasasına 621.5 milyon Euro’nun girmesini sağladı.

İLK BULUŞMA NİSAN AYINDA GERÇEKLEŞMİŞTİ
Ali Koç’un, Jorge Jesus’la yaptığı ilk görüşmenin fotoğrafları 26 Nisan’da basına böyle yansımıştı. Yenen yemekte ikiliye Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa da eşlik etmişti.

Haber

İlginizi Çekebilir