Konut kredisinde detaylar açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısında açıkladığı kredi kampanyasının detaylarını açıkladı. İlk Evim Konut Finansman Paketi kapsamında 2 milyon aylık 0,99 faiz, Genişletilmiş Konut Finansman Paketi’nde 0,89 konut kredisi kullandırılacak. Genişletilmiş Konut Finansman Paketi’nde ise inşaat projelerinin tamamlanmasını desteklemek için 20 milyar liralık kaynak ayrıldı ve 36 ay vade imkanı sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın kabine toplantısının ardından duyurduğu 3 ayrı konut kredisi paketine ilişkin detayları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından paylaştı. Bu kapsamda “İlk evim Konut Finansman Paketi”, “Genişletilmiş Konut Finansman Paketi”, “İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi” olmak üzere 3 ayrı paket oluşturuldu. 

“İlk evim Konut Finansman Paketi” ile ilk ve tek konutunu alacak vatandaşlar için birinci el konutlarda uygulanmak üzere, kamu bankaları tarafından 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi verilecek.

Bakan Nebati’nin Twitter’daki paylaşımı şu şekilde:

TL’YE DÖNENE UYGUN FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ

“Genişletilmiş Konut Finansman Paketi” ile döviz ve altın tasarrufu olan vatandaşların TL’ye dönüşünün teşvik edilerek uygun faizle ev sahibi yapılması amaçlanıyor.

Bu pakette ikinci el konutlar da kapsam içine alınırken konut değerinin en az yüzde 50’si 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz hesaplarının veya hurda altının Merkez Bankası’na satımı ile karşılanması şartı aranacak ve kamu bankaları üzerinden 2 milyon lira değerine kadar konutlar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi sağlanacak.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio