‘Amber Heard’ü öldürüp geliyorum!’ Hayranlar da davanın parçası oldu

Johnny Depp-Amber Heard davası yaklaşık bir aydır devam ediyor. Tehditler, hakaretler havada uçuşurken diğer yanda hayranları Johnny Depp’in avukatlarının işini yapmaya başladı. Duruşmalarda tarafların akıllara durgunluk veren suçlamalarına eş zamanlı olarak sosyal medyada da bir hashtag’ler savaşı yaşanıyor. İnternet alemi ise kimin haklı olduğuna karar vermiş gibi görünüyor…

Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki hesaplaşma, günlerdir dünya gündeminin ilk sıralarındaki yerini koruyor. ABD’nin Virginia eyaletinin Fairfax şehrinde görülen duruşmalar, YouTube ve çeşitli platformlar üzerinden de canlı yayınlanıyor.

Davacı Depp’in ve tanıklarının dinlenmesiyle başlayan duruşmalarda şimdi sıra Heard tarafında. Bu tanıkların da dinlenmesinin ardından 7 kişilik jüri, Depp ve Heard’ün karşılıklı olarak açtığı “yayın yoluyla hakaret” davalarında haklı olan tarafı belirleyecek. Ne var ki internet alemi kararını çoktan vermiş durumda. Duruşma videolarına gelen yorumlardan Twitter ya da Instagram’daki davaya ilişkin paylaşımlara kadar her şey, Depp’in kamuoyu nezdinde bu işten kazanan taraf olarak çıkacağına işaret ediyor.

Örneğin TikTok’ta 9 Mayıs itibarıyla #justiceforjohnnydepp (Johnny Depp İçin Adalet) etiketi 9,6 milyar kez, #amberheardisaliar (Amber Heard Bir Yalancı) etiketi ise 1,8 milyar kez görüntülenmiş durumda. #justiceforamberheard (Amber Heard İçin Adalet) ise sadece 32,2 milyon kez görüntülenmiş. Bu etiketlerle birlikte paylaşılan içeriklere baktığımızda da karşımıza ‘Jack Sparrow gibi koşma’ trendi, çeşitli ‘meme’ler, hayranlarının Depp tanık kürsüsündeyken çektiği “fancam” adı verilen kısa görüntüler, Heard hakkında hakaretamiz ifadeler ile aktrisin taktiklerine ve motivasyonuna dair teoriler çıkıyor.

DEPP’E ŞEFKAT, HEARD’E ÖLÜM TEHDİTLERİ

Paylaşımların genel tonu, Sosyal Medya aleminin Depp’in bu olayın gerçek kurbanı olduğundan emin olduğunu gösteriyor. Mesela bir paylaşımın altında “Ona sarılıp ‘Her şey yoluna girecek’ demek istiyorum” ifadeleri yer alıyor.

Heard ise “canavar”, “Karen” (normalin ötesinde hak sahibi ya da talepkâr görülen beyaz kadınlar için kullanılan bir argo ifade), “manipülasyoncu, hesapçı ve büyük ihtimalle dolandırıcı”, “servet avcısı” gibi sıfatlarla yaftalanıyor. Aktrisin ağlamasının sahte olduğu veya kendini beğenmiş bir havası olduğu belirtiliyor; saçıyla giysileriyle dalga geçiliyor, ‘hörd’ diye okunan soyadı yerine ‘törd’ diye okunan ve “kaka” anlamına gelen “turd” kelimesi kullanılıyor. Hatta TikTok’ta viral olan bir videoda, Heard’e hitaben, “Seni öldürebilirdi, bunu yapmaya sonuna kadar hakkı vardı” deniyor.

Bunun ötesinde Heard’e yakın bir kaynağın Rolling Stone’a aktardığına göre, aktrise doğrudan ölüm tehdidi savuran kullanıcılar da var. Derginin elindeki ekran görüntülerinde chloe isimli bir Twitter kullanıcısı “Amber Heard’ü zalimce öldürme seferimde kim bana katılmak ister” derken Nah’ isimli bir başka kullanıcı, “#AmberHeard seni koca kafalı erkeksi kadın. Mahkemeden çıkınca seni bulacağım, seni yalancı, koca suratlı, erkeksi sürtük. Başlıyoruz” diyor. Bu tweet’lerin ikisi de sonradan silinmiş, hesaplar da kapatılmış. Ancak @histry_huh’ın “Hemen döneceğim, o psikopat Amber Heard’ü öldürüp geliyorum #JohnnyDeppİçinAdalet” tweet’i halen yayında

Heard’ün avukatları bu tehditlerin ciddiyetini ölçmek için bir güvenlik şirketiyle anlaştı. Şirket 24 Nisan’da Fairfax Operasyonu adlı bir raporla Heard’ün önümüzdeki günlerde gerçekten tehlikede olabileceğini ve korumalarının daha etkin olması gerektiğini bildirdi. Depp’in en ateşli hayranlarından ikisi (Brooke Walsh ve Isabelle Orsini) Heard’ün avukatlarının ölüm tehdidi içeren sosyal medya paylaşımlarını mahkemenin değerlendirmesine sunmasının ardından duruşma salonundan çıkarıldı.

Johnny Depp-Amber Heard davası yaklaşık bir aydır devam ediyor. Sosyal medyada Depp’in hayranları Amber Heard’ı yalancı ilan edip, ünlü aktörün mağdur olduğunu savunuyor. Dijital dünyadaki bu savaşta bazı kullanıcıların Amber Heard’e tehdit içerikli mesajlar yazması sonrasında Heard’ın avukatları, güvenliğin arttırılmasını talep etti.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir