Erdoğan ve Kaftancıoğlu’nun ortak kaderi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Kaftancıoğlu’na, hapis cezasının yanı sıra, siyasi yasak kararı uygulanması sosyal medyada infial yarattı. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bugünkü sesli köşesinde Canan Kaftancıoğlu hakkında alınan kararı değerlendirdi.

TARİH TEKÜRRÜR EDER

Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Türkiye’de bugüne kadar siyasi yasak getirilen insanların hepsiyle ilgili geçerli bir tarih var. O insanlar tekrar siyasete döndüler ve başarılı oldular. Bunun en güzel örneği de Tayyip Erdoğan’dır.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Dün öğleden sonra itibariyle kafamdaki en büyük sorun şuydu: Acaba AKP’liler tabii AKP’liler derken makul AKP’lileri kastediyorum. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili getirilen siyaset yasağı ve hapis cezası hakkında ne düşünüyor? Niye AKP’lilerin görüşünü merak ediyorum diye sorarsanız sebebi şu; Çünkü AKP’nin hafızasında sadece onun değil hepimizin hafızasında buna benzer bir başka karar hala izlerini koruyor. O karar neydi? İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan’ın görevden alındıktan sonra okuduğu bir şiir nedeniyle 3 ay hapse mahkum edilmesiydi. Ondan sonra siyasi yasaklar gelmişti kendisine ve seçilme hakkını kaybetmişti. Peki ne oldu bunun sonunda? Bunun sonunda Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin önce başbakanı oldu ondan sonra da cumhurbaşkanı oldu. AKP’nin ve Türkiye’nin hafızasında böyle bir konu varken şimdi bu karar hakkında acaba ne düşünüyorlar? AKP’nin yerinde ben olsam şöyle düşünürdüm: Herhalde AKP İstanbul’dan sonra Türkiye’nin tamamında kaybetmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Evet, ben böyle düşünüyorum çünkü Türkiye’de bugüne kadar siyasi yasak getirilen insanların hepsiyle ilgili geçerli bir tarih var. O insanlar tekrar siyasete döndüler ve başarılı oldular. Bunun en güzel örneği de Tayyip Erdoğan. Yani bizzat AKP’nin genel başkanıdır. AKP’li olsam bu olaya böyle bakardım.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir