LeBron James 2022 yılının en çok para kazanan sporcusu

LeBron James, saha içinde hayal kırıklığı yaratan bir sezon geçirse de saha dışında yaptıklarıyla büyük gelir elde ediyor.

LeBron James, sporsal başarı olarak en iyi sezonlarından birini geçirmedi. Sezonun sonlarında sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen James ve Los Angeles Lakers, Play-In turnuvasına bile katılım gösteremedi. Yine de ligde 19. sezonunu geçiren LeBron, kendi mirası için bireysel kampanyasını ayakta tutmaya çalıştı, sayı krallığı için en büyük adaylardan biriydi.

Bu durum takımın başarısızlığını ortadan kaldırmasa da LeBron’un bu sezon kazanacağı paralar bazı şeyleri telafi edebilir. Sportico’nun haberine göre James; Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi uluslararası futbol süper yıldızlarını geride bırakarak bu sezonun en çok para kazanan sporcusu olacak.

18 kez All-Star seçilen oyuncu, Lakers‘tan ve genişleyen saha dışı imparatorluğundan son 12 ayda toplamda 127 milyon dolar gelir elde etti. 19 yıllık kariyerinin en fazla para kazandığı sezonunu geçiren James, dünya üzerinde de en çok para kazanan atlet oldu.

İlk 100’deki sporcular toplamda 10 farklı spor yapıyor ve hepsinin gelirlerinin toplamı yaklaşık 4.5 milyar dolar yapıyor. James de 122 milyon dolar kazanan Messi, 115 milyon dolar gelir elde eden Cristiano Ronaldo ve 103 milyon dolar kazanan Neymar gibi önemli isimleri bu konuda geride bıraktı.

Birkaç sponsorluk anlaşması bulunan James, İngiltere Ligi futbol takımlarından Liverpool’daki payı gibi farklı alanlarda da yatırımlara sahip. Nike, Walmart, PepsiCo ve diğer birçok majör marka ile olan anlaşmaları bu geliri sağlıyor.

LeBron ayrıca en çok para kazanan basketbolcu konumunda. Genel sıralamada 6. sırada bulunan Stephen Curry toplamda 86.2 milyon dolar gelir elde etmişken 7. sıradaki Kevin Durant, 85.9 milyon dolar kazandı. Tarihin en iyisi tartışması sebebiyle saha içi başarı James için her şeyden önce gelse de saha dışında kurduğu iş imparatorluğu genç yıldızlara örnek teşkil etmeli.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir