Ünlü isimlerden kıyafeti üzerinden hedef gösterilen Melis Sezen’e destek

MHP eski milletvekili Ahmet Çakar’ın oyuncu Melis Sezen için kullandığı, “Sütyen yok, göğüs dekoltesi göbeğe kadar inmiş. O kıyafet kanunen suç” sözleri tartışma yarattı. Kısa sürede gündem olan açıklama sonrası ünlü isimler Sezen’e destek oldu. Oyuncu Hazal Kaya meslektaşını savunarak, “Kadına şiddet suç değil mi? Ya da hedef göstermek? Ortada bir suç varsa suçlu sizsiniz” dedi.

Ünlü isimlerden kıyafeti üzerinden hedef gösterilen Melis Sezen'e destek, MHP eski milletvekili Ahmet Çakar'a tepki!

Eski milletvekili Ahmet Çakar bir televizyon programında oyuncu Melis Sezen’i kıyafetinden dolayı suçladı.

Çakar, “Adını falan bilmem. Geçen gün galaya çağırmışlar. Bir kıyafet giymiş o kıyafet kanunen suç. Hem de şikayete bağlı olmayan bir suçtur. Çünkü göğüs dekoltesi tamamıyla açık toplum içinde kendini gösteriyor. Yani sütyen yok. Göğüs dekoltesi göbeğe kadar inmiş. Bu ahlaksızlığın daniskası değil midir?” diye konuştu.

‘ORTADA BİR SUÇ VARSA SUÇLU SİZSİNİZ’

Açıklama tartışma yarattı, tepkiler büyüdü. Ünlü isimler Sezen’e destek mesajları yayınladı. Kaya, meslektaşına destek olduğu mesajında, “Oturdunuz koca koca hukukçular (!) torununuz yaşındaki kadının dekoltesini, bedenini mi konuşuyosunuz? Kadına şiddet suç değil mi, ya da hedef göstermek? Ortada bir suç varsa suçlu sizsiniz. Ahlakınızda boğulun…” sözlerini dile getirdi.

SABAHAT AKKİRAZ

“Nasıl muhafazakâr kadınlarımız tercih ettikleri gibi giyiniyorsa, laik kadınlarımız, kızlarımız da istediği gibi giyinir. Rahatsız olan başını çevirsin. ‘Nefsine hâkim ol ki insan olasın’ Nefsin bozuksa çuval da giyse bozuktur, mayo da giyse bozuktur.”

BİGE ÖNAL

“İç çamaşırı üzerinden ahlak cetveli tutmak ne demek? Kimin ne giydiği ile ilgili, ne taktığıyla ilgili, bedeniyle ilgili konuşmak ne demek? Ne münasebet! Toplumun şirazesini kimin ne giydiği değil, üstüne vazife olmadan her konuyla ilgili konuşanlar kaydırıyor.”

EMRE KARAYEL

BÜLENT PARLAK

“Yok yok hırsızlık, tecavüz,halkın malını yağma-peşkeş,kadın cinayetleri, çocuklara cinsel istismar falan suç…. Melis’in kıyafeti gayet normal.”

HADİSE

“Kadınların kıyafeti, dekoltesi, saçı, kilosu ve makyajı hakkında konuşmayı ne zaman bırakacaksınız? Senelerdir söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim!”

NİLGÜN BELGÜN

“Yahu sana ne, bana ne, bize ne kim ne giymiş ne yapmış? Ay bıktık vallahi bu kılık kıyafetlerle uğraşanlardan.”

DEMET EVGAR

Kadın bedeni üzerinde kurmak istediğiniz hükümdarlıktan vazgeçin artık. Mehmet Ali Erbil, Ahmet Çakar çekin sözlerinizi, ellerinizi kadınların üstünden. Biricik hayatlarımızın ve seçimlerimizin kararını biz veririz. Kadınların bedenleri ve kıyafetleri hakkında kadının kendi isteği dışında yapılan her türlü zarar verici yorum ve müdahale şiddettir. Kadınlara yönelik şiddet suçtur!

HAZAL KAYA

Oturdunuz koca koca hukukçular(!) torununuz yaşındaki kadının dekoltesini, bedenini mi konuşuyosunuz? Kadına şiddet suç değil mi?Ya da hedef göstermek? Ortada bir suç varsa suçlu sizsiniz. Ahlakınızda boğulun.

AYŞEGÜL ALDİNÇ

NİLGÜN BELGÜN

Yahu sana ne, bana ne, bize ne kim ne giymiş ne yapmış? Ay bıktık vallahi bu kılık kıyafetlerle uğraşanlardan.

ÜMİT ERDİM

Melis Sezen’in vücudu ile ilgili açıklama yapma gereği hisseden eski milletvekili kişiye kendi uzvu olan göz kapaklarını kullanmasını tavsiye ediyorum. Kapatırsa bir şey görmez. Mental yapısı ile ilgili de kendisine şifa diliyorum inşallah düzelir. Allah yardımcısı olsun.

YUNUS GÜNÇE

Haydi diyelim dekolte suç; peki geri kafalılık, medeniyetsizlik, bağnazlık, çağ dışılık, sığlık, densizlik, hadsizlik, utanmazlık ne? Hobi mi?

SONGÜL ÖDEN

Düşün artık yakamızdan, rujumuzdan, dekoltemizden, başörtümüzden.

YEKTA KOPAN

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir