Adalet bir gün herkese lazım olur!

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM dinleyicilerine seslenmeye devam ediyor. Türkiye ve dünyanın gündeminden birçok konuyu ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesine taşıyan Özkök, bugünkü köşesinde Ankara kulislerinden bahsetti.

Özkök, Yargıtay’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “kamu görevlisine hakaret”, “devleti alenen aşağılamak” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarından verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası ve iş insanı Osman Kavala’ya gezi davasından verilen müebbet hapsin hukuksuzluğuna değindi.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Osman Kavala ve Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaların talimatlı kararlar olduğunu söyleyen Özkök, “Beni çok düşündürdü ve çok üzdü bu kavram. Neden derseniz bu kavram beni çok eskilere, 1960 yılına götürdü. 1960 yılında rahmetli Menderes ve arkadaşları için Yassıada’da verilen kararları savunan hakimlerden biri aynen şöyle demişti: ‘Sizi buraya getiren irade, bunu istiyor” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Geçen hafta Ankara kulislerini çok iyi bilen bir arkadaşımla konuşurken bana Ankara kulislerinde son günlerde sık konuşulan bir kavramı söyledi. Kavram şuydu: Talimatlı kararlar… Osman Kavala ve Canan Kaftancıoğlu davalarında verilen kararların talimatlı kararlar olarak değerlendirildiğini söylüyordu. Tabii beni çok düşündürdü ve çok üzdü bu kavram. Neden derseniz bu kavram beni çok eskilere, 1960 yılına götürdü. 1960 yılında rahmetli Menderes ve arkadaşları için Yassıada’da verilen kararları savunan hakimlerden biri aynen şöyle demişti: ‘Sizi buraya getiren irade, bunu istiyor’ Yani orada verdikleri kararların o iradenin baskısıyla ve telkiniyle verildiğini söylüyordu. Mahkemeler kararalar alırlar ama o kararları kendileri alırlar. Talimatla karar vermeye başladıkları zaman, bir ülkenin gidişatı iyi değil demektir. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin 1 buçuk yıl önce ortaya attığı ‘Adalet Reformu’ kavramını ben yeniden gündeme getirmek istiyorum. Adalet hepimiz için gerekli. Ergenekon davaları sırasında yapılan hataların yüzlerce ailenin, insanın hayatlarında neye mal olduğunu hep birlikte gördük ve bu ülkeye maliyetini de gördük. O nedenle Adalet Reformu kavramına tekrar dönmekte yarar var.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir