Etkinliklerini iptal eden Kraliçe 2. Elizabeth’ten şaşırtan hamle

2022 boyunca tahttaki 70’inci yılını kutlayan ancak sağlık sorunları nedeniyle bazı programlarını iptal eden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’ten şaşırtan hamle…

BEKLENMEDİK ZİYARET

Resmi açıklamalara göre hareketliliği yani yürümesi ile ilgili sağlık sorunları nedeniyle konumu gereği çok büyük önem taşıyan parlamento açılışına bile katılamayan, törende oğlu Prens Charles ve torunu William tarafından temsil edilen Kraliçe, dün hiç beklenmedik bir ziyarette bulundu. Kraliçe, büyük bir gizlilik içinde çok sevdiği atlarını ziyaret etmek için onların bakıldığı ahırlara gitti.

MERAKLI BAKIŞLARDAN UZAKTA
Geçen ay 96 yaşına giren Kraliçe 2. Elizabeth, bozulan sağlığı nedeniyle hayatı boyunca büyük önem verdiği Windsor Horse Show adlı atlı gösterilerin ilk gününü de kaçırdı. Bu etkinlikte onu en çok sevdiği torunlarından biri olarak bilinen Prenses  Beatrice ve kocası Edoardo Mapelli Mozzi temsil etti. Fakat öte yandan İngiliz basınında yer alan haberlere göre Kraliçe 2. Elizabeth, halkın meraklı gözlerinden uzakta gizli bir şekilde çok sevdiği atlarını ziyaret etti.

SON ANDA İPTAL EDİLDİ
Aslında Kraliçe’nin, bir süredir yaşadığı Windsor Şatosu‘ndan araba sürüşüyle çok kısa bir sürede ulaşılan gösteri alanına gitmesi ve yarışmalara katılan First Receiver adlı atını ziyaret etmesi bekleniyordu. Hatta bunun için her şey hazırdı. Polis koruması sağlanmış ve basın da Kraliçe’yi o anlarda görüntülemek için yerini almıştı. Fakat son anda Kraliçe 2. Elizabeth’in bu ziyareti iptal edildi. Bu konuda ortaya atılan çeşitli iddialar da var. Bunlar arasında en çok “Kraliçe’nin yürümesiyle ilgili problemlerini, basının karşısında sergilemek istememesi” üzerinde yoğunlaşılıyor.

GİZLİCE AHIRA GİDİP ATLARINI ZİYARET ETTİ
Bu programın iptal edilmesinden 90 dakika sonra Kraliçe 2. Elizabeth’in, Windsor yakınlarındaki Royal Mews‘ta bulunan ahırına gittiği ve oradaki atlarını, meraklı gözlerden uzakta gizlice ziyaret ettiği ortaya çıktı.

GEÇEN YIL OTOMOBİLİNİ KENDİSİ KULLANMIŞTI
Kraliçe 2. Elizabeth, geçen yıl İskoçya‘da bulunduğu halde sırf bu etkinliğe katılmak için Londra’ya dönmüştü. Üstelik de oraya ulaştığı aracı kendisi kullanmıştı.

İKİ BEYAZ MİDİLLİYLE DOĞUM GÜNÜ POZU
Kraliçe 2. Elizabeth’in gençlik yıllarından bu yana atlara olan tutkusu bilinen bir gerçek. Hatta geçen nisan ayında 96’ıncı doğum günü için bir manolya ağacının önünde iki beyaz midilli ile birlikte poz vermişti.

ÜÇ YIL ÖNCE SAĞLIĞI YERİNDEYDİ
2019 yılındaki Royal Windsor Horse Show‘dan bir kare. Kraliçe, yarışmalara katılan atlarla yakından ilgilendi.

ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ BÜYÜK BİR TUTKU
Kraliçe 2. Elizabeth için at binmek gençliğinden hatta çocukluğundan beri büyük bir tutku. Büyük ölçüde konumu gereği erken yaşta at binme konusunda eğitim alan 2. Elizabeth’e, 1942 yılında henüz prenses olduğu sırada Kraliyet Muhafızları Albayı unvanı verilmişti. Genç Elizabeth, o dönemlerle bazı törenlerde at üzerinde geçide katılırdı. Bu unvanı son taşıyan kişi ise Kraliçe 2. Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew oldu. 2017 yılında Kraliyet Muhafızları Albayı olan Andrew, adının karıştığı cinsel taciz davasından sonra bütün unvanlarıyla birlikte bu unvanı da bırakmak zorunda kalmıştı. Bu arada Andrew’nun bu görevi o dönemde ilerleyen yaşı nedeniyle bütün görevlerini bırakan babası Prens Philip’ten devraldığını da hatırlatalım. Edinburgh Dükü Prens Philip‘e unvan 1975 yılında verilmişti.

BUGÜN SÜRPRİZ YAPTI
Bu arada Kraliçe’nin bugün bir sürpriz yaptığını da hatırlatalım. Dünkü açılış törenine katılamayan Kraliçe 2. Elizabeth, bugün Royal Windsor Horse Show’a gitti. Şoförünün kullandığı otomobiliyle etkinliğe katılan Kraliçe’nin sağlıklı ve neşeli görüntüsü de dikkat çekti. Otomobilinin penceresini açan Kraliçe, yanına yaklaşanlarla da sohbet etti.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir