Kutuplaşma dediğin işte böyle olur

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde bugün, Amerika Birleşik Devletleri’nde mutluluk tartışması yaratan filin hikayesine değindi. Hayatı boyunca hayvanat bahçesinde yaşamış filin artık doğal ortamına bırakılması gerektiği tartışmalarını değerlendiren Özkök, “Bir filin mutlu olup olmadığı nereden anlaşılır acaba?” diye sordu.

Bu tartışma üzerinden yaşanan kutuplaşmayı yorumlayan Özkök, “Bakın biz kutuplaşma konusunda neleri yaşıyoruz? Başka ülkelerde kutuplaşma nasıl güzel, insani… Hayvanlarla ilgili insani konularda oluyor.” şeklinde konuştu.

Ertuğrul Özkök şunları söyledi:

“Güneşli bir bahar günündeyiz ve size bugün başka bir konuda bir hikaye anlatmak istiyorum. Hikayemizin adı: ‘Happy’ yani ‘mutlu’ anlamına geliyor. Bu Amerika Birleşik Devletleri’nde bir filin adı. 51 yıldır bir hayvanat bahçesinde yaşıyor bu fil ve bu fil ile ilgili şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük bir tartışma yaşanıyor ve bir kutuplaşma meydana gelmiş durumda. Çünkü filin adı happy ama bazı hayvan psikologlarına göre, happy yani mutlu adını taşıyan fil, hiç de mutlu değil. Çünkü hayatının neredeyse tamamını bir hayvanat bahçesinde kapalı bir mekanda yaşamış. Şimdi tartışma konusu şu: Bu fili doğal ortamına bırakalım mı yoksa burada mı kalsın? Kamuoyu bölünmüş durumda. Kutuplaşma… Yani bir kısmı diyor ki; ‘hayır bu hayvanı götürüp artık bırakmak gerekir doğal ortamına’ Öbürü de diyor ki; ‘burada mutlu’ Şimdi ben merak ediyorum; ‘bir filin mutlu olup olmadığı nereden anlaşılır acaba?’ Hayvan psikologları anlıyorlarmış. Ama bakın biz kutuplaşma konusunda neleri yaşıyoruz? Başka ülkelerde kutuplaşma nasıl güzel, insani… Hayvanlarla ilgili insani konularda oluyor. Evet, beni bugün en çok etkileyen haber buydu.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir