19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağanı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı sayılan 19 Mayıs 1919, tarihimizin dönüm noktası ve istiklal mücadelemizin sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık hareketi Türk milletinin gücü ve desteği neticesinde başarıyla sonuçlanmış, millî mücadelenin her safhası dünya tarihine damgasını vurmuştur.

Millî mücadelenin 103. yılına ulaşmasının gururuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Türk gençliğinin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlu olsun!

Milletin kaderiyle oluşan bir bayram…

19 Mayıs, bir istiklal ateşi olmasının yanında, kadim bir milletin esaret fikrini bütünüyle reddederek bağımsızlığı şiar edindiği eşsiz bir semboldür. Nitekim tarihin her dönemecinde, Türk Milletinin yüreği hürriyet aşkıyla çarpmış, bu uğurda vatan evlatları toprağa düşmüştür. Aynı sevda, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yükselerek memleketin her sathına yayılmış ve Türk Milleti topyekün bir mücadeleyle Anadolu’yu ilelebet Türk yurdu kılmıştır. Hiç kuşkusuz, aynı sevda bugün de hepimizin yüreğinde çarpmakta, aynı kan damarlarımızda dolaşmaktadır.

19 Mayıs, aynı zamanda Ulu Önder Atatürk’ün gençlere armağan ettiği ve yeryüzünde eşi benzeri olmayan bir bayramdır. Bu, Atatürk’ün Türk gençliğine duyduğu güvenin açık bir göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltecek ve onu yarınlara taşıyacak olan yegane güç hiç kuşkusuz Türk gençliğinin azim ve heyecanıdır.

Bugün bizlere düşen görev, Yüce Atatürk’ün itimat ettiği gençlere eğitim, fırsat ve istihdam eşitliğini sağlayarak geleceğe güvenle bakabilmelerini temin edebilmek olmalıdır.
Ulu Önder Atatürk “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz.” sözüyle gençlere büyük önem verdiğini göstermiş olup, bu minvalde hedefimiz genç nüfuslu bir ülke olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgür düşünceli, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençler yetiştirmek olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve vatan uğruna mücadele veren Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve hürmetle yad ederiz.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir