Kraliçe 2. Elizabeth Royal Windsor Horse Show’da

Kraliçe 2. Elizabeth, Platinum Jübile kutlamaları kapsamında Royal Windsor Horse Show‘a katıldı.

Bu hafta başlarında parlamentonun geleneksel resmi açılışını kaçırmak zorunda kalan Kraliçe II. Elizabeth, Cuma günü evinin yakınında bir at gösterisine katılmak için halka çıktı.

96 yaşındaki Kraliçe, Buckingham Sarayı’nın “periyodik hareketlilik sorunları” olarak nitelendirdiği şey nedeniyle Salı günü parlamentodaki büyük tören törenini kaçırdı.

Geçen Ekim ayında belirsiz bir hastalık nedeniyle bir gece hastaneye kaldırıldığından ve ardından doktorları tarafından dinlenmesi söylendiğinden beri, halk arasında nadiren görülüyor. O zamandan beri Windsor Kalesi’ndeki evinde ya uzaktan ya da şahsen görevlerini yerine getirdi.

Ancak Cuma günü, Range Rover arabasının ön yolcu koltuğunda, şatosunun özel arazisinde düzenlenen Royal Windsor Horse Show’da bazı atlarının yarışmasını izlerken mutlu bir şekilde gülümserken görüntülendi.

Daha sonra kalabalığın alkışları için tribünlerdeki yerini aldı ve bir sopa yardımıyla yürüdü.

Windsor’da Perşembe günü başlayan dört günlük etkinlikler arasında 500’den fazla at ve 1000 sanatçının yer aldığı ve kraliçenin tahttaki 70 yılına bir saygı duruşu olarak tasarlanan “Tarihte Dörtnala” da yer alıyor.

Final, kraliçenin katılmasının beklendiği Pazar günü, rol alacak İngiliz ve uluslararası yıldızlar arasında oyuncular Tom Cruise ve Helen Mirren ile olacak. Kraliçe’nin torunlarının çoğuna da medya tarafından görünmeleri için tüyo veriliyor.

2 Haziran’dan itibaren dört günlük ulusal etkinliklerle sonuçlanacak olan Platin Jübilesini kutlamak için kutlamalar başlıyor.

Perşembe günü, “Platin Puding” yarışmasının galibi olarak 5.000 diğer girişi geçerek bir limon ve İsviçre rulo amaretti tatlısının seçildiği açıklandı.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir