Duo Challenge 4seas ekibinin rekor hedefi 12 gün

Tolga E. Pamir ve Sevda Ersezer, Haziran 2022’de gerçekleştirecekleri Türkiye Turu Rekoru referans zamanlamasını kırmak üzere hazırlıklara hız kesmeden devam ediyor. İkilinin hedefi, hem Gökova kardeşlerin 13 gün 15 saat 2 dakika 58 saniyede tamamladıkları parkuru daha kısa sürede geçerek rekoru sahiplenmek hem de denizde kadınlara yönelik ön yargıları kırmak.

2021’de tek başına, sadece yelken ve rüzgar gücünü kullanarak Hopa ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayan ve ilk sporcu olan Tolga E. Pamir, bu sene “Duo Challenge4seas” projesinde Sevda Ersezer ile aynı parkurda ilerleyecek.  Açık deniz yelken sporunda kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek isteyen ikili, denizde kadınlara yönelik ön yargıları kırmak istiyor.

Tolga E. Pamir ve Sevda Ersezer, Türkiye Turu Rekoru çerçevesinde Mayıs ayında Gökova kardeşlerin 13 gün 15 saat 2 dakika 58 saniyede tamamladıkları Hopa ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru 12 günde geçmeyi hedefliyor.

Türkiye Turu Rekoru Dünya Rekorlar Listesine Alınacak

WSSR (World Sailing Speed Record Council / Dünya Yelken Hız Rekoru Konseyi) tarafından tekneye yerleştirilecek özel tracker ile takip edilecek parkurda, Pamir ve Ersezer’in süresi kayıt altına alınacak. Bu takip doğrultusunda ise rekor parkuru ve süresi, uluslararası rekorlar listesine tanımlanarak bir ilk gerçekleşmiş olacak. Pamir, “Bu organizasyonun uluslararası bir platformda tanınmasının, ülkemiz karasularında dünya yelkencilerinin katılımına ivme vereceğine inanıyorum. Bu tip rekorları takip eden ekip ve ekurilerin, böyle zorlu bir parkuru gerçekleştirmek isteyeceğine eminim” dedi.

Randevu Haziran 2022

Pamir ve Ersezer, Fransa’da açık deniz yarış ekurilerin dünya turu ve Atlantik geçişi rekorlarının danışmanlığını üstlenen Meteorolog Christian Dumard’la birlikte çalışıyor. “Dört denizimizin harmonisini kurgulamak çok kolay değil” diyen Pamir ve Ersezer’in rekor denemesi için şimdilik planladıkları tarih, Haziran ayının ilk haftası.

 Duo Challenge 4SEAS / Türkiye Turu Rekoru Hakkında:

Yelken sporunun açık deniz branşının gelişimi, uygulaması, ülkemizi çevreleyen dört denizimizin uluslararası platformlarda daha iyi tanıtılması ve yelken sporuna ilginin artması amacıyla Tolga Pamir öncülüğünde hayata geçirilen proje, Türkiye Yelken Federasyonu’nun onayı doğrultusunda 2021’de ilk kez kayıt altına alındı.

Rekor denemesi kapsamında; Tolga E. Pamir, tek başına, sadece yelken ve rüzgar gücünü kullanarak Hopa ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayan ilk sporcu oldu. Bin 500 deniz milini 16 gün 16 saat 27 dakika 31 saniye’de karaya hiç ayak basmadan tamamlayan Pamir, bu sene Sevda Ersezer ile birlikte “Duo Challenge4seas”de aynı parkuru 12 günde gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Duo Challenge4SEAS Projesi’nde Tolga Pamir’e desteğe devam

Türkiye tarihinde bir kadın ve bir erkek olarak ilk defa gerçekleştirilecek bu rekor girişiminde ikiliye; MAÇKOLIK, MASOMO, ADMOST, TIRAMISU, CHANTUQUE markaları eşlik edecek. Teknik malzeme konusunda MUSTO/Sportworks, NAUTIX, SAILMAKER.ORG ve Quantum Sails destek olurken denizcilik sektörü dergisi Naviga da iletişim sponsorluğunu yapacak.

 

Haber

İlginizi Çekebilir