Bitcoin’deki sıkışıklık hangi yöne kırılacak?

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde sıkışık seyir devam ediyor… Hemen hemen 13 Mayıs’tan beri aşağıda 28 bin 800 yukarıda ise 31 bin 500 dolar bandına sıkışan paritede bu seviyeler kırılmadıkça hareketlerin sınırlı kalması beklenebilir.

Bu süreçte işlem hacminin de ağırlıklı olarak ortalamanın altında kalması yatırımcıların bekle-gör politikası izlediğini gösteren işaretlerden biri. Özellikle olası yukarı hamlelerin devamı için işlem hacmindeki artış şart.

Zira hacmin desteğiyle 31 bin 500 dolar direncinin kırılması durumunda 32 bin 900 – 33 bin 200 dolar bandı hedef olacak. Aşağı hareketlerde ise 28 bin 600 dolar desteğinin kırılması ilk aşamada 26 bin sonrasında ise 22 bin dolar risklerinin yeniden ortaya çıkmasına neden olabilir.

Bu senaryoların yanında tekrar hatırlatmakta fayda var; parite üzerinde şu anda bir satış baskısı bulunuyor. Bu satış baskısının azalması ve yukarı yönlü bir sinyal gelmesi için öncelikle 33 bin 200 sonrasından ise 40 bin 138 dolar direnç noktalarının üzerine çıkılması şart. Bunun dışındaki yükselişlerde paritenin kısa vadeli trendin baskısı altında kalacağı unutulmamalı.

Teknik anlamdaki bu yorumun dışında şunu da unutmamak da fayda var; şu anda kripto para piyasası üzerinde jeopolitik ve ekonomik risklerle birlikte ülkelerin piyasaya yönelik söylemleri ciddi baskı kuruyor. Buna yakın zamanda yaşanan olay da eklendi. Ve bu olay kripto para piyasası aleyhine olanların elini fazla fazla kuvvetlendirdi…

Bu sebeple bu kanatlardan en azından biri ya da ikisinden olumlu haberler, pozitif gelişmeler görmesi ve duyması gerekiyor kripto para piyasasının… Bunun dışında bu baskılar üzerinden kalkmadan piyasada ciddi bir yükseliş beklemek şimdilik zor gibi… Dikkat!

Mehmet Çoban

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir