Kaçar mı kaçmaz mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aile bireylerinin yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığını, bu hazırlık kapsamında iki vakıf aracılığıyla ABD’ye para transferi yapıldığını öne sürdü. Gündeme bomba gibi düşen bu iddialar herkesin kafasında soru işareti bıraktı. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bugün sesli köşesinde bu iddiaları ele aldı.

“KAÇACAK KARAKTERDE BİR İNSAN DEĞİL”

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 30 yıldan beri tanıyoruz. Kaçacak karakterde bir insan değil artık bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Dün akşam itibariyle Türkiye’nin gündemine bomba gibi bir iddia düştü. İddianın sahibi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ydu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin yurt dışına kaçacağını iddia etti. Bunun arkasında da eğitim amaçlı kurulmuş iki vakfa Amerika’da aktarılmış paralar vardı. Şimdi bu olayın iki tarafı var, iki tarafına da bakalım. Birincisi Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile ilgili olan bölüm. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 30 yıldan beri tanıyoruz. Kaçacak karakterde bir insan değil artık bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ayrıca 15 Temmuz gibi çok kritik bir gecede kaçmadı. Oysa uçağa binip 15 dakika sonra uluslararası hava sahasına çıkabilirdi veya bir tekneyle 1 buçuk saat sonra Türk kara sularının dışındaydı. Bunu yapmadı, kaçmayacak kalıp mücadele edecek bir insan olduğunu biliyoruz. Olayın ikinci tarafındaki eğitim amaçlı vakıflar var ki bence bu konun Türkiye’de çok ciddi bir biçimde tartışma zamanı geldi. Geçmiş yakın tarihimiz bize gösterdi ki eğitim amaçlı vakıfların arkasına ideolojik veya dini amaçlı bir zihniyeti yerleştirdiğiniz zaman oralarda o vakıfların yozlaşmasına çok elverişli bir ortam yaratıyorsunuz. Ayrıca bu vakıfların yönetiminde tanıdık isimlerin, akraba isimlerin olması şık bir görüntü değil. Yani bence bu meseleyi tartışırsak hem AKP hem CHP hem MHP he herkes için çok yararlı bir iş olur. Yoksa bu işi ‘Cumhurbaşkanı kaçar mı, kaçmaz mı?’ meselesine indirmek bence son derece yanlış.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir