Bırakın da buna halk karar versin

Amerikan İstatistik Dairesi’nin araştırmasına göre; 2014 yılından bu güne Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) doğum oranları arttı. Bu durum Türkiye’de tam tersi bir çizgide seyrediyor.

ÇAĞRILARA KULAK ASAN YOK

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre geçen yıla göre; Türkiye’de doğum hızı azaldı. Mevcut iktidarın ‘en az 3 çocuk’ çağrısının uygulanmadığı tüm gerçekliğiyle ortada. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök bugün sesli köşesinde iktidarın dayattığı politikaların sonuç vermediğine değindi.

Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “20 yıldır iktidarda olan muhafazakar parti durmadan 3 çocuk, 4 çocuk, 5 çocuk kampanyası yaptığı halde Türkiye’de doğum, aile başına çocuk sayısı bırakın 3’e çıkmayı 1.7’ye düştü” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Amerikan İstatistik Dairesi geçtiğimiz günlerde ilginç bir rakam yayınladı. Buna göre 2014 yılından bu yana ilk defa Amerikan nüfusunda artış gözlenmiş. Oysa bizde iş tam tersi oluyor. 20 yıldır iktidara olan muhafazakar parti durmadan 3 çocuk, 4 çocuk, 5 çocuk kampanyası yaptığı halde Türkiye’de doğum, aile başına çocuk sayısı bırakın 3’e çıkmayı 1.7’ye düştü. Neden böyle oluyor? 140 bin cami yaptık, son 20 yılda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmamış kadar cami yapıldı ama camiler boş. Camilere giden insan sayısı azalıyor. Geçen gün bir arkadaşım Çamlıca Camii’ne gitmiş ‘namaz vaktinde yemin ediyor bana avlusunda iki-üç fotoğraf çektirmeye gelen evli çiftten başka bir şey görmedim’ diyor. Peki İmam Hatip Okulları durmadan açılıyor. Niye imam Hatip Okullarına insanlar çocuklarını göndermiyorlar? Neden böyle oluyor? Bunları bir oturup düşünmek lazım. Çünkü artık 21. yüzyıldayız ve hayatın akışı insanlara kendi yolunun ne olacağını gösteriyor. Hiçbir topluma artık zorla muhafazakar bir elbise giydirmek veya zorla modern elbise giydirmek mümkün değil. Toplumlar kendi doğrultularını, kendi arzularını, kendi iklimleri neyse oraya doğru gidiyor. Bunu anlarsak belki daha güzel bir Türkiye yaratabiliriz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir