Bilin bakalım kim kazandı?

Pandeminin başlangıcından bu yana süren müzik yasağının süresi kısaltılsa da hem şarkıcılar hem müzikseverler bu durumdan oldukça şikayetçi. Yaz aylarının gelmesiyle ve pandemide son viraja ulaşılmasıyla birlikte halk konserlere yoğun ilgi gösteriyor.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM’den dinleyicilere seslenen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de sesli köşesinde müziğe olan muhalefet sözleriyle konuyu ele aldı.
Özkök, “da Türkiye’nin bir başka yanı iktidar yanı ona ait belediyeler durmadan konser yasaklıyor. Yani sanki iki Türkiye var, biri yasaklayan biri de daha fazla özgürlük talep eden ülke. Hangisi kazanır?” diye sordu.

Ertuğrul Özkök şunları söyledi:
“Haftanın son günündeyiz ve İstanbul’da eski adıyla İnönü, yeni adıyla Vodofone Park olan statta çok güzel ve ilginç bir konser var. Konseri, Mor Ve Ötesi verecek. Bu, pandemi sonrası Türkiye’deki ilk stat konseri olacak. Bir anlamda Türk gruplarının yaptığı da ikinci konser denilebilir. Çünkü 2011 miydi, 2014 müydü? Grup Yorum’un yaptığı aynı statta bir konser vardı. Şimdi konser ile ilgili yeni gelişmelere baktım. Daha konser biletlerinin çıktığı gün 25 bin bilet satılmış ve yarın akşama kadar 35 bin bilete ulaşılacağı umut ediliyor. Konserdeki şarkılarının ağırlığını Mor Ve Ötesi grubunun yeni albümündeki şarkılar oluşturacak. Bu şarkılara baktım, şarkılarda gerçekten güçlü bir muhalefet, güçlü bir itiraz var. Aynı şekilde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan müzik festivalini ve bayram şenliklerinin videolarını gördüm. Orada da 30 bin yakın insan hep birlikte şarkı söylüyordu. Ama bakın, bir taraftan da Türkiye’nin bir başka yanı iktidar yanı ona ait belediyeler durmadan konser yasaklıyor. Yani sanki iki Türkiye var, biri yasaklayan biri de daha fazla özgürlük talep eden ülke. Hangisi kazanır? Bence tarihe baktığımız zaman hep özgürlükten yana olanların kazandığını, baskıcıların tarihe kötü karanlık geçtiğini gösteriyor tarih.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir