Türkiye’nin müzeleri Trendyol’da

Trendyol, binlerce yıllık kültürel mirasımızı, modern sanatın en önemli eserlerini sanatseverlerle buluşturan müzelerini “Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da” hareketi ile destekliyor.

Trendyol, 18-24 Mayıs müzeler haftası kapsamında Topkapı Sarayı, Göbeklitepe, Troya, Zeugma ve Efes‘in de bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 180’in üzerindeki müzenin online mağazası olan Müzedenal ve Pera Müzesi, Atatürk Vakfı, Adatepe Zeytinyağı Müzesi ve Borusan Contemporary bünyesinde hizmet veren Borusan ArtStore ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterisiyle buluşturuyor.

Müzelerde yer alan eserlerin yansıması ürünleri tek çatı altında toplanıyor.

Müzeler Haftası Hakkında

1977 yılından itibaren her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arası Müzeler Haftası’dır. “Müzeler Haftası” 2011 yılından itibaren tüm üye ülkelerde olduğu gibi 18 Mayıs’ta “Müzeler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Müzeler Haftası’nda ülkemizin kültür varlıkları tanıtılır. Eski eserlerin korunması, gereği anlatılır. Müzelerimiz gezilerek milli kültür ve tarih bilgimiz zenginleştirilir. Hafta içinde açık oturumlar düzenlenir. Uzmanların konferans vermeleri sağlanır. Okullarda Tabiat Varlıkları ve Müzeler köşesi hazırlanır, bu köşede müzeci­likle ilgili basında çıkan yazılar sergilenir. Öğrencilerin müzecilikle ilgili yazıları burada değerlendirilir. Çevrede bulunan eski eser niteliğindeki belge ve kalıntılar bu köşede sergilenir.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir