Bu Türk çocuğu tüm spor otoritelerini şaşırttı

Formula heyecanı tüm hızıyla sürerken Türkiye’yi temsil eden Cem Bölükbaşı, 20. sırada başladığı Formula 2 Monaco Grand Prix ana yarışını 11. sırada tamamladı. Kariyerinin ilk puanını 1 sayıyla kaçıran milli sporcuyu canlı izleyenler arasında gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de yer aldı.

Özkök, yarışa ve Bölükbaşı’na dair yorumlarını Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesine taşıdı. Torunuyla birlikte Monaco’da yarışları takip ettiğini söyleyen Ertuğrul Özkök, “Bu yıl ki yarışmada benim Formula1’deki sonuçlardan daha çok Formula 2’de alınan bir sonuç ilgilendirdi. Çünkü Formula 2’ye Monaco’da bir Türk çocuğu olan, Türk pilotu olan 24 yaşındaki Cem Bölükbaşı da katıldı” dedi.

Bölükbaşı’nın yarıştığı anlardan bahseden Özkök, “Bu yıl Monaco’da bir Türk Formula starı doğdu” diye konuştu.

Ertuğrul Özkök şu ifadeleri kullandı:

“Bu yorumu bu sabah size Monaco’dan yapıyorum. Çünkü Monaco’da yapılan Formula 1 ve Formula 2 Grand Prix yarışlarını seyretmek üzere, torunum Zeynep Saatçi ile birlikte 3 günden beri buradayız. 3 günden beri Monaco’ya insan akıyor, para akıyor, eğlence akıyor. Bu yıl ki yarışmada benim Formula1’deki sonuçlardan daha çok Formula 2’de alınan bir sonuç ilgilendirdi. Çünkü Formula 2’ye Monaco’da bir Türk çocuğu olan, Türk pilotu olan 24 yaşındaki Cem Bölükbaşı da katıldı. Cem Bölükbaşı’nın Monaco’daki ilk yarışıydı. Monaco, Grand Prix’lerin en zor pistlerinden biri. Çünkü o kadar dar ki pistler arabaların birbirilerini geçmesi mümkün değil. Çok zor hatta. O nedenle de burada birinci başlayan çoğunlukla da birinci bitiriyor. Ama Cem dün öyle bir başarı elde etti ki buradaki bütün spor otoritelerini şaşırttı. Çünkü yarışa en geriden 20 numaradan başladı, 11 numarada bitirdi. Yani dokuz arabayı birden geçerek, dokuz pozisyon geçerek 11. Sıraya geldi. Üstelik rakipleri beşinci altıncı defa Monaco’ya katılan, pisti iyi bilen rakiplerdi. Böylece bu yıl Monaco’da bir Türk Formula starı doğdu. ‘Nedir bu?’ derseniz bakın Türkiye’de artık çok sayıda insanın izlediği bir spor. 1 milyona yakın insan Formula yarışlarını izliyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Türk gençleri için yeni bir ufuk daha açıldı. Evet, Cem’i kutluyorum ve inşallah yolu açık olsun diyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir