Bunların birini bile sindirmek mümkün değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 9. yılında ‘Gezi Parkı Davası’nı hedef alarak, “Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük” dedi.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök bugün sesli köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi üslubunu eleştirdi. Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde adalet kavramında yaşanan çifte standardı eleştirdi.

Özkök, “Sürtük kavramını muhalefetten birisi iktidar yanlısı bir kadın için kullansa mahkeme bunu hakaret kabul eder mi, etmez mi? Dava açar mı, açmaz mı? Soruşturma açar mı, açmaz mı? Şimdi eğer açmaz ise demek ki bu artık bizim normal siyaset dilimiz haline gelmiştir ki ben bunu içime sindiremiyorum.” diye konuştu.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı’nın bugün yaptığı konuşmada kullandığı bazı kavramları alt alta yazdım. Bakın karşıma şöyle bir tablo çıktı: Zavallı, yalancı, omurgasız, proje aparatı, terör sevici, kifayetsiz muhteris, provokatör, çürük, sürtük… Evet, bu kavramların ve kelimelerin her biri aynı konuşma içinde geçti. Şimdi, bazı insanlar için bu konuşmalar artık normal hale geldi ama bir de şöyle düşünelim. Mesela sürtük kavramını muhalefetten birisi iktidar yanlısı bir kadın için kullansa mahkeme bunu hakaret kabul eder mi, etmez mi? Dava açar mı, açmaz mı? Soruşturma açar mı, açmaz mı? Şimdi eğer açmaz ise demek ki bu artık bizim normal siyaset dilimiz haline gelmiştir ki ben bunu içime sindiremiyorum. Normal siyaset dilinin böyle olması içime sindiremiyorum. Nitekim bazı köşe yazarları da bu kavramları çok rahatça başka insanlar için kullanıyorlar ama yok bazı insanlar için dava açılırsa bunları kullandığı için o zaman bu ülkede ikili bir adalet var demektir ki o da adalet yoktur demektir. Ben onu da içime sindiremiyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir