Adalet bize bir kıta kadar uzaklıkta bulundu

Dünyanın konuştuğu davada karar çıktı. Ünlü aktör Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki davada karar dün gece verildi. 7 kişiden oluşan jüri, 50 milyon dolar tazminat talep eden Depp’i haklı bulurken, 100 milyon dolarlık karşı dava açan Amber Heard’ü ise haksız buldu.

Depp’in avukatlarının Amber Heard’e ‘hileci’ demesi avukatları da 15 milyon dolar para cezasına mahkum etti. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bugün sesli köşesinde alınan bu kararla Türkiye ve Amerika Birleşik Devleti arasındaki adalet sisteminin farkını gözler önüne serdi.

Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde davadan bahseden Özkök, “Aynı gün biz de kullanılan ifadelere bakın siyasetçilerin, köşe yazarlarının gırla gidiyor. Yani sürtük, şerefsiz, aşağılık, hain bütün bu kelimeler gırla gidiyor ve iki ülke arasında adalet konusunda farkı da burada çokça görüyorsunuz” şeklinde iki ülke arasında bir kıyasta bulundu.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Dün akşam bütün dünya Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletinde verilen bir jüri kararına kilitlemişti. Ünlü aktör Johnny Depp ile eşi oyuncu Amber Heard arasındaki davada neticede jüri Johnny Depp’i haklı buldu. Amber Heard’u, Johnny Depp’e kendisine iftira attığı için 15 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti. Aynı jüri Johnny Depp’in de avukatlarının kullandığı bir ifade nedeniyle Amber Heard’e iftira attığı sonucuna vardı ve onu da 2 milyon dolar cezaya mahkum etti. Şimdi Johnny Depp’in avukatlarının kullandığı hangi kelimeyi mahkeme iftira kabul edip, bunun üzerine 2 milyon dolar ceza vermiş ona baktım. Hoax, yani düzmece, hileci, düzmece işler yapan insan diyor. Bakın böyle bir kavram yüzünden nelere mahkum ediliyor insanlar. Oysa aynı gün biz de kullanılan ifadelere bakın siyasetçilerin, köşe yazarlarının gırla gidiyor. Yani sürtük, şerefsiz, aşağılık, hain bütün bu kelimeler gırla gidiyor ve iki ülke arasında adalet konusunda farkı da burada çokça görüyorsunuz”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir