Johnny Depp-Amber Heard davasında karar çıktı

Davayı Johnny Depp kazandı. Amber Heard Johnny Depp’e 15 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Mahkeme jürisi, Amber Heard‘ün Johnny Depp‘e karşı kötülük niyetiyle hareket ettiğine hükmetti. Davayı Johnny Depp kazandı. Jüri Amber Heard’ün Johnny Depp’e karşı kötülük niyetiyle hareket ettiğine, eski eşinin itibarını karaladığına hükmetti. Amber Heard Johnny Depp’e 15 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Yılların başarılı oyuncusu Johnny Depp, Amber Heard tarafından cinsel, fiziksel ve psikolojik tacizle suçlandı. Heard, ilk olarak 2018’de isim vermeden de olsa Washington Post için kaleme aldığı yazıda Depp’i “kadın döven” olarak niteledi ve kendini de şiddete maruz kalmış bir halk figürü olarak tanımladı. Depp, bu yazıdan sonra kısa sürede Hollywood’daki işlerini bir bir kaybetmeye başladı ki bunların başında Fantastik Canavarlar ve Karayip Korsanları gibi iki önemli seri yer alıyor.

HÜKÜM SONRASI TARAFLARDAN İLK AÇIKLAMA

Amber Heard jürinin kararını açıklamasının ardından yaptığı ilk açıklamada “Bugün hissettiğim hayal kırıklığını hiçbir kelime açıklayamaz. Dağlar kadar delil eski kocamın orantısız güç, etki ve nüfuzuna karşı koymaya yeterli gelmediği için çok üzgünüm. Bu kararın diğer kadınlar için geldiği anlam noktasında daha da üzgünüm. Bu bir gerilemedir. Zamanı, sesini çıkaran, ne düşündüğünü söyleyen bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği bir döneme geri sarıyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini öteliyor.” dedi. Johnny Depp ise “Jüri bugün bana hayatımı geri verdi. Onur duydum.” ifadelerini kullandı.

JOHNNY DEPP DURUŞMAYA KATILMADI

Johnny Depp, planlı iş anlaşmaları nedeniyle duruşmaya katılmadı. Depp’e yakın bir kaynak Amerikan yayın kuruluşu CNN’e verdiği bilgide, Depp’in duruşmayı Birleşik Krallık’tan takip ettiğini söyledi.

MAHKEME DIŞINDA ‘JOHNNY JOHNNY’ TEZAHÜRATLARI

Mahkeme salonu dışında ünlü yıldızın hayranları “Johnny Johnny” tezahüratları yaptı.

ULUSLARARASI MEDYADAN ÇARPICI MANŞETLER

Uluslararası medya Depp’in zaferiyle sonuçlanan davanın ardından dikkat çeken manşetler attı. İngiliz Daily Mail gazetesi, “Johnny adalete kavuştu” başlığı atarken, Guardian, jüri üyelerinin büyük oranda Depp’in lehine karar verdiğini yazdı. İngiliz yayın kuruluşu BBC de canlı takip ettiği Dava sonucunda “Johnny Depp Amber Heard’e açtığı karalama davasını kazandı” başlığını tercih etti. Amerikan New York Post gazetesi de Depp’n davayı kazandığını başlığa çekti. CNN yayın kuruluşu ise “Johnny Depp ve Amber Heard’ün ikisi de karalamadan sorumlu tutuldu fakat jüri Depp’ten yana çıktı” değerlendirmesinde bulundu.

İLİŞKİLERİ GÜNDEM OLDU

Davada ikilinin ilişkilerine dair pek çok detay ortaya döküldü. Heard, Depp’in kendisine defalarca vurduğunu, kırık bir şişeyle cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Duruşmalar sırasında bu iddialarını ileri sürerken sık sık da gözyaşlarına boğuldu.

Depp ise en başından itibaren bütün bu iddiaları reddedip Heard’ün kanıtlarını çürütmek için yeni kanıtlar ve tanıklar sundu. Davaya damga vuran olaylarda biri de bu kanıtlarla ortaya çıktı; Heard’ün Depp’i yumrukladığını söylediği ses kaydı dinlenirken davanın son günlerinde sürpriz bir tanık da Depp’in yanında yer alarak herkesin dikkatini çekti.

Heard, gördüğünü iddia ettiği şiddet anlarından birini anlatırken Depp’in eski sevgilisi Kate Moss‘u da zamanında merdivenlerden ittiğini belirtince tanık olarak Kate Moss da davadaki yerini aldı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir