Kraliçe II. Elizabeth balkon seremonisine hazırlanıyor

“Monarşinin geleceğiyle yan yana olacak”

Kaynaklara göre 96 yaşındaki hükümdar tüm dünyaya Britanya Kraliyet ailesinin geleceğini göstermek istiyor.

Kraliçe II. Elizabeth‘in tahta çıkışının 70. yılı şerefine düzenlenen etkinlikler Buckingham Sarayı’ndaki kapanış töreniyle sona erecek.Kraliyet Ailesi en son 2019’da balkona çıktı. 5 Haziran’da düzenlenecek törende 96 yaşındaki hükümdarın sarayın balkonunda varisleri Prens Charles, Prens William ve Prens George‘la yan yana olacağı bildirildi.

Mirror’ın haberine göre Britanya Kraliyet ailesine yakın kaynaklar şunları söyledi:

Kraliçe II. Elizabeth, Kraliyet ailesinin nabzının nerede attığını ve monarşinin geleceğini dünyanın görmesini istiyor.

Televizyondan milyonlarca kişinin izlemesinin beklendiğini tören için Buckingham Sarayı‘yla Trafalgar Meydanı arasındaki The Mall caddesinde binlerce kişinin toplanacağı belirtildi.

Prens Charles’ın eşi Camilla ve Prens William’ın karısı Kate Middleton’ın da balkonda olacağı aktarıldı.Kraliyet ailesinin tamamı, 1977’de Kraliçe’nin Gümüş Jübile’sine katıldı. Kraliyet resmen doğrulamasa da Prens George’un yanı sıra Prens William ve Kate Middleton’ın diğer çocukları Prenses Charlotte ve Prens Louis de balkonda yer alabilir.

Kraliyet ailesinin diğer üyeleri Prenses Anne, Prens Edward, Wessex Kontesi Sophie, Prenses Beatrice ve Prenses Eugenie‘nin töreni Kraliçe Victoria Anıtı’ndaki Kraliyet locasından izlemesi bekleniyor.

Tören hakkında konuşan kaynak, “Majesteleri, ailenin son birkaç yıldır yaşadığı sıkıntılara rağmen dünyaya güçlü bir mesaj göndereceğine inanıyor” dedi.

Hükümdarın sadece halihazırda Kraliyet’e hizmet eden üyelerin kendisine katılmasına karar verdiği aktarıldı. Bu da Prens Harry, Meghan Markle ve Prens Andrew’un balkonda yer almayacağı anlamına geliyor.

Müzik, tiyatro, sirk gibi farklı alanlardan pek çok gösterinin gerçekleştirileceği törende yüzlerce sanatçı performans sergileyecek. Kutlamalarda askeri personel de yer alacak.

Organizatörlerin tören için aylarca çalıştığı ve 15 milyon sterlin harcandığı belirtildi.

Törende Ed Sheeran sahne alacak.

Bununla birlikte Kraliçe II. Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle balkona çıkmazsa diğer Kraliyet üyelerinin de orada yer almayacağı belirtildi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir