Bu millet 1 yıl daha nasıl dayansın?

Türkiye’de son bir haftada yaşanan olaylar hala konuşulmaya devam ediyor. Bebek sahilindeki uygunuz görüntülerden, yolda çıplak yürüyenlere, Galata’da kendini yakan vatandaştan, bugün açıklanan enflasyon verilerine kadar hepsi ayrı ayrı büyük ses getirdi.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök bugün sesli köşesinde bunca olayın üstüne insanların 2023 yılında yapılacak seçimleri bir yıl daha bekleyemeyeceğinin altını çizdi.

Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “ Böyle bir noktada böyle bir psikolojiyle daha bir yıl seçimleri bekleyeceğiz. Acaba bekleyebilir miyiz? Bu gerginlik, bu stres, bu elektrik, bu hepimizin içine çöken karamsarlık, bu hepimizin üstüne abanan kara bulutlar daha bizi bir yıl ne kadar taşıyabilir, bilmiyorum.” diye konuştu.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Haftanın son çalışma gününe geldik ama ne haftaydı değil mi? Yani sahilde halkın içinde sevişenler, yine halkın içinde sahillerde çırılçıplak sere serpe yatmış erkekler, yollarda çırılçıplak yürüyen kadınlar, Galata’da kendini yakan genç insanlar ve o genç insanlarla selfie yapan başka genç insanlar. Onun dışında enflasyon resmi rakamlara göre yüzde 73’e çıkmış ve bu arada sepet rakamları daha açıklanmadığı için kafalarda şüpheleri daha da arttırmış. Gayri-resmi rakamlarda ise yüzde 160’a dayanmış. Böyle bir durumda Suriye’de savaşmayı düşünüyoruz, Yunanistan’la başımız dertte, Batı ile sorunlarımız var, Arap ülkeleriyle de tam olarak sorunlarımızı çözmüş değiliz. İşte böyle bir noktada böyle bir psikolojiyle daha bir yıl seçimleri bekleyeceğiz. Acaba bekleyebilir miyiz? Bu gerginlik, bu stres, bu elektrik, bu hepimizin içine çöken karamsarlık, bu hepimizin üstüne abanan kara bulutlar daha bizi bir yıl ne kadar taşıyabilir, bilmiyorum. Yani yavaş yavaş iktidarın daha erkene alınmış, son bahara alınmış bir seçimi düşünüp Türkiye’yi hiç olmazsa önümüzdeki dört yılını kurtaracak daha gerçekçi politikalara götürme zamanı geldi.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir