Bitcoin’de ibre terse döndü… Peki ne olacak?

Yeni haftaya oldukça ılımlı bir seyirle başlayan kripto para piyasasında ibre bir anda terse döndü. Terse dönmesi aslında kendi iç dinamikleriyle bu sefer. En azından direkt kripto para piyasasını ilgilendiren bir haber.

Ne oldu?

Bilindiğin gibi BNB Coin (BNB), işlem hacmi baz alındığı zaman dünyanın dördüncü en büyük altcoin projesi konumunda. Bu sebeple piyasanın seyrinde kısmen de olsa söz sahibi… Ve bu projenin dün gelen haberlerle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu daha bilinen adıyla SEC tarafından incelendiği belirtiliyor. Yani SEC, Binance’in 2017 BNB token satışıyla menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediği konusunda bir soruşturma başlattı.

Aslında bu olay oldukça tanıdık. Zira daha önce de yine büyük kripto para birimleri arasında yer alan XRP, SEC’nin radarındaydı. SEC bu konuyla ilgili olarak Ripple’a 2020 Aralık ayından bir dava açtı. Ve dava hala devam ediyor…

Teknik görünüme nasıl yansıdı?

İşte bu gelişme teknik anlamda yakalanan olumlu havanın bir anda dağılmasına neden oldu… Bu gelişmeler yaşanmadan önce önemli bir direnç bölgesi olan 31 bin 400 – 31 bin 500 dolar bandını test eden lider kripto para birimi BTC / USD paritesi bu aralıktan gelen satışlarla 29 bin 300 dolar desteğine kadar geriledi.

Parite şimdi bu nokta üzerinde kalmaya çalışacak. Bunda başarılı olup tekrar 29 bin 900 dolar seviyesinin üzerine çıkabilirse 30 bin 600 ve 31 bin 500 dolar seviyeleri yeniden hedeflenebilir.

Aksi durumda ise ilk aşamada 28 bin 600 – 28 bin 800 destek bandının görülme riski ortaya çıkacak. Bu bandın altında ise 25 bin 500 – 26 bin dolar destek bölgesi bulunuyor.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir