Açıl susam açıl: Tek çare Türkiye

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geldi.  Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmelerde bulunacak olan Lavrov’un Türkiye’ye gelirken yaptığı yolculuğu, Avrupa’da yaşadığı uçuş sıkıntılarıyla kıyasladı.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Şu anda Rusya’nın Avrupa’ya, yani dünyanın en zengin ülkelerine tek açılış kapısı Türkiye… Eminim bu da bu görüşmelerde etkili bir faktör olacak” diyerek Lavrov’un ziyaretinin önemini vurguladı.

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yapmak istediği harekatla ilgili en kritik görüşme bugün Ankara’da yapılıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bunun için dün Ankara’ya geldi. Ankara’ya nasıl geldi derseniz şöyle geldi; direkt bir uçuşla Moskova’dan kalktı Ankara’ya indi. Oysa aynı Lavrov, 48 saat önce, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a gitmek için havalandığından uçağı geri dönmek zorunda kaldı. Çünkü balkanlardaki 3 ülke; Bulgaristan, Karadağ ve Kuzey Makedonya hava sahasını kapattı. Hatta kontrol kulesiyle iletişimi bile kesti. Oysa Sırbistan, Rusya’nın ambargolardan sonra Avrupa’ya açılabildiği iki kapıdan sadece biriydi. Böylece geriye sadece Türkiye kaldı. Dün, ‘Türkiye’den Rusya’ya ve Rusya’dan Türkiye’ye günde kaç uçuş var’ ona baktım. İnanmayacaksınız belki ama Rusya şehirleri ile Türkiye şehirler arasında günde 148 karşılıklı sefer var. Bunun yakında 200’e çıkması ihtimali kuvvetle muhtemel. Yani diyeceğim; bugün Suriye görüşmeleri için Ankara’ya gelen Lavrov’un önünde böyle bir rakam var. Şu anda Rusya’nın Avrupa’ya, yani dünyanın en zengin ülkelerine tek açılış kapısı Türkiye… Eminim bu da bu görüşmelerde etkili bir faktör olacak.”

Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir