Midyecinin yaptığını devlet nasıl yapamıyor?

Türkiye’de çok sayıda şubesi bulunan Midyeci Ahmet, fabrika çalışanlarının maaşlarını dövize endeksleyeceğini duyurdu. Midyeci Ahmet isimli dükkanlarıyla tanınan Ahmet Çiçek, çalışanlarına dövize endeksli maaş ödeyeceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Çiçek, İkitelli’deki fabrikasında çalışanlara minimum 712 Euro maaş ödeyeceğini duyurdu.

“Bizimle çalışan arkadaşlarımızın maaşları erimeyecek” diyen Ahmet Çiçek’in yaptığı bu hamle, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ün de gündeminde yer aldı. Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, ” Çalışanlarının maaşlarını Euro üzerinden sabitleyerek Euro’ya endeksli hale getirdi. Yani bir anlamda devletin Türk lirası açtıranlara getirdiği kur garantisi gibi o da onlara döviz garantisi, Euro garantisi getirdi ve 700 küsür Euro’dan hepsini fiksledi. Şimdi ilginç bir şey değil mi bu Allah aşkına?” diye konuştu.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Sosyal medyada ‘Midyeci Ahmet’ diye bilinen markası da Midyeci Ahmet olan ünlü midyeci, Türk ekonomi tarihinde bir ilke imza attı. Çalışanlarının maaşlarını Euro üzerinden sabitleyerek Euro’ya endeksli hale getirdi. Yani bir anlamda devletin Türk lirası açtıranlara getirdiği kur garantisi gibi o da onlara döviz garantisi, Euro garantisi getirdi ve 700 küsür Euro’dan hepsini fiksledi. Şimdi ilginç bir şey değil mi bu Allah aşkına? Devlet madem bankaya yatırılan paralara böyle bir kur garantisi getiriyor, ücretlere de böyle bir kur garantisi getirse daha iyi bir şey olmaz mı? İkinci bir nokta; yine bir çelişkiden söz edeceğim. Devlet kiraları yüzde 25’te dondurdu. Tabii ki kiracılar için iyi bir haber ama aldığı kirayla geçinen insanlar açısından da kötü bir haber. Oradaki çelişkide şu değil mi acaba? Devlet kendisine gelir getiren her konuda, petrolde, doğalgazda, aklınıza gelebilecek her alanda, emlak vergilerinde, gelir vergilerinde bırakın sınır koymayı, sınırsızlık getirirken, vatandaşın kira gelirine yüzde 25 sınır getirmesi bir çelişki değil mi? Yani kendi gelirlerine karşı güvercin, insanların gelirlerine karşı şahin bir devlet.. Yani ben ekonominin bu çelişkilerini henüz daha çözemedim. Belki siz çözersiniz”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir