Nikomedia Kazıları Vakfı Yönetimi lansman öncesi buluştu

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle kurulan Nikomedia Kazıları İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı’nın yönetimi, 10 Haziran Cuma günü yapılacak lansman ile “Kayıp Roma Başkenti Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri” adlı kitabın tanıtımı öncesinde bir araya geldi

Kayıp Şehir Nikomedia’yı dünya mirasına kazandırmak üzere ilk adımı atan ve 2022’yi ‘Nikomedia Yılı’ ilan eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle başlayan çalışmalar sonucunda Nikomedia Kazıları İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı’nın resmi tescili 21 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti. Vakıf yönetimi, Antik adı ile Nikomedia’da bağımsız, kurumsal ve tek bir çatı altında çalışmak üzere kurulan vakfın 10 Haziran Cuma günü saat 18.00’de Kocaeli Arkeoloji Müzesi Bahçesi’nde (Eski Tren Garı) gerçekleşecek lansman programı öncesi bir araya geldi.

LANSMAN ÖNCESİ TOPLANTI

Lansman ve kitap tanıtım öncesinde İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı yönetimi ve mütevelli heyeti İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde Wellborn Otel’de toplantı yaptı. Toplantıda Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk vakıf yönetimine sunum yaptı. Verimli geçen toplantıda gerçekleştirilecek çalışmalara dair fikir alışverişinde bulunuldu.

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM

Lansman ve kitap tanıtım öncesinde İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı yönetimi toplantısına Başkan Hürriyet’in yanı sıra Numan Gülşah, Yavuz Ulugün, Hakime Özgüven, Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk, Sertaç Turgut, Emel Aracı, Akın Doğan, Haluk Ulusoy, Müzeyyen Ünal, Av. Atakan Sonugelen, Prof. Dr. İbrahim Şirin ve Fuat Biçici katıldı.

VAKFIN GÖREV DAĞILIMI

Av. Fatma KAPLAN HÜRRİYET / Vakıf Başkanı

Feyzullah Yavuz ULUGÜN / Vakıf Başkan Yardımcısı

Hakime ÖZGÜVEN / Muhasip – Genel Sekreter

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Doç. Dr. Tuna Şare AĞTÜRK

Sertaç TURGUT

Emel ARACI

Prof. Dr. Namık Kemal DÖLENEKEN

Naciye ÖZDEMİR

Haluk ULUSOY

Müzeyyen ÜNAL

DENETİM KURULU ÜYELERİ

Av. Atakan SONUGELEN

Prof. Dr. İbrahim ŞİRİN

Akın DOĞAN

Prof. Dr. Tuba ÖKSE

Fuat BİÇİCİ

MÜTEVELLİ ÜYELERİ

Av. Fatma KAPLAN HÜRRİYET

Feyzullah Yavuz ULUGÜN

Doç. Dr. Tuna Şare AĞTÜRK

Hakime ÖZGÜVEN

Sertaç TURGUT

ONUR ÜYELERİ

Prof. Dr. Metin SÖZEN

Numan GÜLŞAH

Cemile GARAN

Vural GÖKÇAYLI

KİTAP TANITIMI YAPILACAK

Programda, kentin sosyal, ekonomik ve kültürel zenginliğinin duyurulması, Antik Nikomedia arkeolojik kazılarının desteklenmesi, Nikomedia antik mirasının UNESCO Dünya Tarihi Miras Listesi’nde yer alabilmesini ideal edinen ve tüm misyonu gelecek kuşaklara aktaracak vakfın 10 Haziran Cuma günü yapılacak tanıtımının yanı sıra Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk’ün hazırladığı, “Kayıp Roma Başkenti Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri” adlı kitabın tanıtımı da gerçekleşecek.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir