Türk ekonomisinin sebebi bu iki sorun

Türkiye’nin enflasyonla mücadelesi aylardır sürüyor… Son günlerde dolar, euro ve altın fiyatlarındaki kur hareketliliğiyle birlikte Türk lirası her geçen gün erimeye devam ediyor… Enflasyonla birlikte gelen zamlar,  halkın yaşam kalitesini de hızlı bir şekilde düşüşe geçirdi. Hal böyle olunca Türk ekonomisi gazetecilerin en önemli gündem maddesi oldu.  Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de sesli köşesinde Türk ekonomisinin gerçek sorununun ne olduğuna dair yorumlarda bulundu.

Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, “Bence Türk ekonomisinin gerçek sorunu burada yatıyor. Yani Türk ekonomisinin iki sorunu var. Biri; gerçek sorunları… İkincisi; psikolojik sorunları… Psikolojik sorunlar dediğimiz şey gerçekten de çok önemli. Bunların bir bölümü iktidarın bence gereksiz inatlarına dayanıyor. Öbürü de insanların, iktidarın bu gereksiz direnmelerine karşı duyduğu güvensizlik…” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bugün haftanın son çalışma günü ve dün gece Türk ekonomisi yine çok heyecanlı, çok gergin, çok merak edilen bir gece yaşadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı gerçekten ilginç sayılabilecek birçok yeni enstürmanı devreye soktu. Burada enstürmandan kastım şu; insanları Türk parası üzerinden mevduat değerlendirmeye özendirecek, yönlendirecek birtakım yeni araçlar, yeni mevduat yatırım imkanları… Evet, bir süre baktık ki dolardaki artış, euoro’daki artış, altındaki artış durakladı. Ama sabahtan itibaren baktım yine eski haline doğru hızla gitmeye geldi. Nitekim bugün, iktidara yakın gazeteler dışındaki medyaya baktığımda, dün geceki piyasaların insanları fazla etkilemediği sonucu vardı. Şimdi hiç düşündünüz mü neden böyle oluyor? Bu kadar ilginç, bu kadar cazip birtakım enstürmanlar, imkanlar, Türk parası üzerinden paranızı değerlendirme olanakları sağlanırken niye insanlar buna güvenmiyor? Bence Türk ekonomisinin gerçek sorunu burada yatıyor. Yani Türk ekonomisinin iki sorunu var. Biri; gerçek sorunları… İkincisi; psikolojik sorunları… Psikolojik sorunlar dediğimiz şey gerçekten de çok önemli. Bunların bir bölümü iktidarın bence gereksiz inatlarına dayanıyor. Öbürü de insanların, iktidarın bu gereksiz direnmelerine karşı duyduğu güvensizlik… Acaba diyorum bütün bunlarla, Türk parası olan insanlar, yatırımcılar, ‘erken bir seçim zamanı geldi mi demek istiyorlar?’ Yani Türkiye’de piyasalar, ekonomi, iktidara; bir an önce seçime git yoksa ne yaparsan yap bu ekonomiyi düze çıkaramayacaksın mı demek istiyor?”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir