Bitcoin 1 buçuk yılın dibinde! Neden düştü, düşüş devam edecek mi?

Kripto para piyasası yeni haftaya hiçte iyi başlamadı. Satışlar önemli destek noktalarının kırılmasına neden oldu…

Olumsuz havanın nedeni şüphesiz geçtiğimiz hafta ABD enflasyon rakamının son 40 yılın zirvesiyle birlikte yüzde 8,6 olarak açıklanması. Bu kripto para piyasası ve hisse senedi gibi riskli varlıklardan çıkışı hızlandırdı.

Bu negatif görüntüyle birlikte lider kripto para birimi BTC / USD paritesi gelen sert satışlarla birlikte haftalık bazda 9 Mart 2020 tarihinden beri üzerinde olduğu yükseliş trendinin altında haftalık kapanış yaptı. Bu son derece önemli bir anekdot. Zira 2 senedir uzun vadeli yükseliş trend çizgisinin altında kapanış yapılması ana trendin yükseliş yönünde olduğu bir ortamda trend dönüşümüne yönelik ilk sinyal olarak yorumlanabilir.

Kritik seviye 29 bin dolar

Parite şimdi teknik anlamda 25 bin – 26 bin dolar bölgesinde bulunan ara destek bandında tutunmaya çalışacak. Ancak bundan da önemlisi bu hafta kapanışının 29 bin dolar seviyesi üzerinde olup olmayacağı. Bu seviyenin üzerindeki bir kapanış yaşanan son düşüşü bir sarkma olarak yorumlamamızı sağlayabilir. Ancak altında kalınması 20 bin – 22 bin dolar riskini masada tutacak öneme sahip…

Yönü FED belirleyecek

Bu seyir sonrasında piyasada gözler ise 14 – 15 Haziran tarihlerinde yapılacak FED toplantısında. FED, 15 Haziran tarihinde faiz kararını açıklayacak. İşte bu karar ve yapılacak açıklamalar piyasalardaki yönü tayin edecek yegane etmen. Beklentiler faiz artırımının 50 baz puan olması yönünde.

Ancak yüksek gelen enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artışını 75 baz puan bekleyen kurumlar da bulunuyor. Olumsuz olarak adlandırabileceğimiz bu senaryoda riskli varlıklardan çıkışın devamına neden olabilir. Dikkat!

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir