100. Yıla tam da bu yakışırdı

Amerika Birleşik Devletleri merkezli dijital yayın platformu Disney Plus, Türkiye pazarına coşkulu bir giriş yaptı. Disney Plus, Tersane İstanbul’da düzenlenen lansmanla birlikte Türkiye’de yayın hayatına resmen başladı. Gecede davetliler arasında ünlü isimlerin yanı sıra gazeteciler de yer aldı. Bunlardan biri de gazeteci yazar Ertuğrul Özkök oldu. Özkök, Disney Plus’ın lasmanındaki gözlemlerini Number1 FM ve Number1 Türk FM’de yayınlanan ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere aktardı.

Lansmanda çok önemli bazı şeyler öğrendiğini bildiren Özkök, “Bunlardan biri; Milliyet gazetesinin kurucusu Ali Naci Karacan’ın yazdığı Lozan adlı gerçekten şahane kitabın bir film haline getirilmesiydi. Bu konuda çalışmalar başlamış hatta çalışma dosyasını da gördüm. İkinci öğrendiğim bir şey ise; Atatürk’ün hayatıyla ilgili bir film yapılacağı… Yine 2023’te 29 Ekim’de yayınlanacağı şeklinde bir bilgiydi” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Önceki akşam Haliç kenarındaki Tersane’de, Türkiye medya tarihi açısından çok önemli bir gece yaşandı. Dünyanın en büyük eğlence şirketi, film şirketi, film dizileri şirketi Disney, Disney Plus adlı Streaming platformunu Türkiye’de de devreye soktu. Yani hepimizin geceleri açısından yepyeni bir dönem başladı ve bana göre Türkiye’nin şuandan itibaren en büyük medya grubu da Disney ve Fox’tan oluşan Türkiye’deki Disney Fox oldu diye düşünüyorum. İşte bu gecede çok önemli bazı şeyler de vardı ve önemli şeyler öğrendim. Öğrendiğim şeylerden biri de Türkiye’nin Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına nasıl bir coşkuyla hazırlandığıydı. Çünkü Disney ile yapılan anlaşmalardan ikisi de o gecede konuşuldu. Bunlardan biri; Milliyet gazetesinin kurucusu Ali Naci Karacan’ın yazdığı Lozan adlı gerçekten şahane kitabın bir film haline getirilmesiydi. Bu konuda çalışmalar başlamış hatta çalışma dosyasını da gördüm. İkinci öğrendiğim bir şey ise; Atatürk’ün hayatıyla ilgili bir film yapılacağı… Yine 2023’te 29 Ekim’de yayınlanacağı şeklinde bir bilgiydi… Ve orada da Latife Hanım’ı çok ünlü bir İngiliz oyuncusu Emma Thompson oynayacakmış, anlaşmaya varılmış öğrendiğime göre. Evet, Türkiye gördüğünüz gibi böyle iki büyük özel projeyle de Cumhuriyetin 100. Yılına hazırlanıyor ve Cumhuriyetimiz gerçekten bunu hak ediyor. Ben, Ali Naci Karacan’ın kitabını okudum. Gerçekten hepinize tavsiye ederim. Olağanüstü bir kitaptır. Cumhuriyetin 100. Yılı için de hepinize iyi bir kaynak olabilir”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir