Başarının adı basketbol oldu: Sıra geldi milli takıma

Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra liglerin çok çekişmeli geçtiğini belirten TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Umarım bu böyle devam eder” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye’nin basketbolda tarihinin en iyi sezonlarından birini geçirdiğini söyledi. Bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden takımların ülkemizi başarıyla temsil ettiğini, liglerin de çok çekişmeli geçtiğini dile getiren Türkoğlu, “Hem liglerdeki mücadele hem de Avrupa’da bizi temsil eden kulüplerimizin başarısıyla Türk basketbolu en iyi yıllarından birini geçirdi. Federasyon olarak çok mutlu olduk. Kulüplerimizin düzgün, ileriye dönük yatırımlarının böyle karşılık bulması bizi her zaman mutlu etmiştir. Bundan sonra da yapacakları güzel yatırımlar için şimdiden teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ANADOLU EFES VE BAHÇEŞEHİR KOLEJİ İLE GURURLANDIK
Hidayet Türkoğlu, Anadolu Efes‘in THY Avrupa Ligi’nde, Bahçeşehir Koleji’nin de FIBA Avrupa Kupası’nda şampiyon olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Bu sene Türk basketbolu, Avrupa’da gerçekten çok iyi işler yaptı. Ülkemize iki kupa geldi. Kadınlarda hem FIBA Avrupa Ligi hem de FIBA Avrupa Kupası’nda şampiyonluğu son anda kaçırdık. Bu başarılar Süper Lig’e ilgiyi arttırdı ve çok çekişmeli maçlar izledik. Diğer takımlarımızın da sergilediği mücadele, Türk basketbolunun artık Avrupa’da üst seviyede olduğunun göstergesidir. Bütün takımlarımızı gönülden kutluyoruz. Umarım Türk basketbolu en üst seviyede kalmaya devam eder.”

SIRA GELDİ MİLLİ TAKIM’A
HİDAYET Türkoğlu, yeni dönemde A Milli Erkek Basketbol Takımı’ndan başarı beklediklerini ifade ederek, “Milli Takım bizim için her zaman ayrı bir heyecan olmuştur. Yeni koçumuz (Ergin Ataman) ile birlikte önemli bir sürece giriyoruz. Önce 2023 Dünya Kupası eleme maçları, ardından da Avrupa Şampiyonası var. Yeni antrenörümüz, NBA’deki kardeşlerimiz ve burada tecrübe kazanmış oyuncularımızla inşallah iyi bir kamp süreci geçirip, şampiyonaya hazır şekilde gideriz. İyi oynayıp, ülkemiz için güzel bir sonuç elde edersek, basketbolumuz hem kulüpler hem de milli takım bazında iyi bir yıl geçirmiş olacak” dedi

MAÇLAR AÇIK KANALDA
Yeni sezonda ING Basketbol Süper Ligi maçlarının açık kanaldan yayınlanması için çaba sarf ettiklerini belirten Türkoğlu, “Bu çalışmalarda sona geldik. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na, bu bize verdiği söz ve destek için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haber

İlginizi Çekebilir