Yaşamadığı yere bile çöpünü ulaştıran canlıya ‘insan denir’

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Mars’a gönderilen uzay aracı Perseverance, Kızıl Gezegen’de yaşam bulgusu ararken ilginç bir cisim tespit etti. NASA’nın “NASA’s Perseverance Mars Rover” isimli Twitter hesabı üzerinden paylaşılan fotoğrafta Kızıl Gezegen’in üzerinde ‘insan çöpleri’ bulunduğu görüldü. Mars’ta yaşam aranırken çöp bulunması, tüm dünyada tartışma konusu haline geldi.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bu durumu eleştirenler arasında yer aldı. Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Çok büyük bir sürprizdi. Demek ki Mars’ta insan yaşamadı ama insan yaşamadığı bir yere bile çöpünü bırakmayı başardı” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“İnsanoğlu epeydir Mars üzerinde çalışıyor ve bu Mars üzerinde yaptığı çalışmalarda artık bir şey neredeyse kesinleşti. Mars’ta hayat yok! Mars’ta daha önce yaşamış bir insan da yok. Ama insanoğlu Mars’ta insana ait bir şey buldu. Ne buldu derseniz insana ait bir kalıntı buldu. Ama bu öyle insanların orada yaptığı şehirlerin kalıntıları, arkeolojik bulgular değildi. Daha yakına ait bir şey bulundu: Çöp… İnsanoğlunun bıraktığı çöp… Çünkü NASA’nın Mars’a gönderdiği son araç Perseverance, orada araştırma yaparken daha önce giden araçlarda kullanılan hava değişiklilerine karşı koruyucu kılıftan bir parçayı buldular. Çok büyük bir sürprizdi. Demek ki Mars’ta insan yaşamadı ama insan yaşamadığı bir yere bile çöpünü bırakmayı başardı. Bakın çöp meselesi o kadar önemli ki… Şimdi yaz başlıyor. Bir kısmınız belki bu hafta sonu belki de önümüzdeki günlerde kıyılara gideceksiniz. Orada sizi en rahatsız edecek şeyler; insanoğlunun bıraktığı çöpler olacak. Taa Mars’a kadar çöp bırakan insan kendi dünyasında tabii ki daha beterini yapıyor. O yüzden siz böyle davranmayın lütfen.”

İşte NASA’s Perseverance Mars Rover’ın yaptığı o paylaşım:

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir