Bunun adı: Kaybolan her şeyi yerine getirme hareketi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yaşına girmesine bir yıldan az bir zaman kaldı. Tüm ülke gözünü 2023’e dikmiş durumda. Lozan Barış Konferansı’nda imzalanan 100 yıllık anlaşmanın da son bulacağı 2023 yılına doğru yaklaştıkça, siyasetçilerin seçim telaşı, halkın 100. yıl beklentileri de giderek artıyor. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de Cumhuriyetin 100. Yılı ile ilgili kaygılarını dile getirdi.

Number1 FM ve Number1 Türk FM’de ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde yurttan ve dünyadan konu başlıklarını yorumlayan Özkök, “Mustafa Kemal ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği bu büyük tarihi harekatın 100. yılına nasıl bir Türkiye olarak gireceğiz’ bunun tartışmaları da yapılıyor” diyerek, konuya dair görüşlerini aktardı.

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Gelecek yıl, yani 2023 yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağız. Dünyada özellikle İslam aleminde Cumhuriyet ve demokrasi kavramlarını yan yana getiren ilk rejimdir bu ve Türkiye Cumhuriyetini bütün İslam dünyasından farklılaştıran en büyük harekettir. O nedenle ‘Mustafa Kemal ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği bu büyük tarihi harekatın 100. yılına nasıl bir Türkiye olarak gireceğiz’ bunun tartışmaları da yapılıyor. Bu seçim biraz da onu belirleyecek; ya bugünkü rejim bütün hatalarıyla devam edecek. Ki nedir o hatalar? Yaptığı iyi şeyler yanında insan haklarında, demokraside, adalette, toplumun kutuplaşmasında çok çok gerilere gitmiş bir rejim. Öbür tarafta da bir başka iddia… Bu ikiye bölünmüş toplumu bir araya getirecek, yıkılmış adaleti tekrar tamir edecek, insan haklarını tekrar iade edecek ve demokraside Türkiye’yi, çağdaş, medeni devletler arasına sokacak yeni bir hareket. İşte bu hareketi yaparken nasıl yapacağız? Ve son zamanlarda dikkat ediyorum devamlı bir hesaplaşma, hesap sorma faaliyeti var. Hayır, arkadaşlar… Bunu bu kelimelerle devr-i sabık yaratma kelimeleriyle değil, adaleti yerine getirme, tarafsız bir adaleti sağlama şeklinde yapmak gerekir. Yani yoksa bugünün intikamcı duygularını yarına taşırsak, 2023 yılında yani Cumhuriyetin 100. yılında hiçbir şeyi başaramamış olacağız”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir