Elon Musk’ın 1453 tweeti kafaları karıştırdı

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’ın bugün Twitter’dan yaptığı paylaşım şaşkınlık yarattı. Musk, paylaşımında bir Bizans askerinin görselini kullanarak Constantinople 1453 yazısını yazdı. Musk’ın bu paylaşımı kısa sürede çok sayıda etkileşim aldı.

Peki Musk tweetinde ne demek istedi?

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su ünlü iş insanı Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla adından oldukça söz ettiriyor. Özellikle kripto para birimlerine duyduğu ilgi ile bilinen Musk, Bitcoin ve Dogecoin paylaşımlarıyla gündeme geliyordu. Bu kez Musk, ilginç bir paylaşımda daha bulundu.

MUSK, 1453 İSTANBUL’UN FETHİNE VURGU YAPTI 

Elon Musk, bugün yaptığı bir paylaşımda Fatih Sultan Mehmet’in 1453’te İstanbul’un fethine vurgu yaptı. Musk, uyumakta olan bir Bizans askerinin görselini paylaştı. Görselde askerin ‘Did I lock the gate?’ (Kapıyı kilitledim mi?) dediği görülüyor. Ayrıca görselin altında yazan Constantinople 1453 yazısı ise dikkat çekiyor.

Musk’ın bu paylaşımı kısa süre içerisinde çok sayıda etkileşim aldı. Paylaşım 288.4 bin beğeni alırken, 16 bin kişi ise yorumda bulundu. Musk’ın bu paylaşımını ise takipçileri anlamakta güçlük çekti.

Öte yandan Musk’a yönelik yatırımcılar Dogecoin manipülasyonu yaptığı için 258 milyar dolarlık dava açmıştı. Bazı yatırımcılar Musk’un 1453 paylaşımına tepki gösterirken, bazıları ise bununla ilgili paylaşım yaptı.

Paylaşımın altında “Constantinople ne zaman İstanbul oldu?” tartışması da yapıldı. Tartışmada Constantinople 1919’da İstanbul oldu diyenlerle 1453’ten sonra öyle anıldı diyenler arasında da sosyal medyada tartışmalar yaşandı.

1453 paylaşımı kafaları karıştırsa da Musk konuya açıklık getirecek başka bir paylaşımda bulunmadı.

MUSK’IN TWİTTER HAMLESİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR 

Twitter için hisse başına 54,20 dolar teklif ederek Twitter’ın tamamına talip olan SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaşmıştı. Ardından Musk satışı askıya aldı.

Elon Musk Twitter’ı, kendisine spam bot hesapları hakkında bilgi vermeyi reddetmekle suçladı ve 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından vazgeçmekle tehdit etti. Musk “Twitter birleşme anlaşmasını ihlal ederse, fesih hakkını saklı tutuyorum.” Demişti.

Ayrıca Twitter yatırımcıları, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını askıya alan Elon Musk ve Twitter’a dava açmıştı. Musk’ın Twitter’ı satın alıp almayacağı şu günlerde ise merak konusu…

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir