Max Verstappen’den sezonun 6. zaferi

Formula 1 Kanada GP’de zafer Red Bull pilotu Max Verstappen‘in oldu. Puanını 175’e çıkaran pilotlar klasmanı lideri Red Bull sürücüsü Verstappen en yakın takipçisi Perez ile arasındaki farkı 46 puana yükseltmeyi başardı.

Formula 1 Kanada GP’de zafer Red Bull pilotu Max Verstappen’in oldu. Hollandalı sürücü bu sezon 6. kez bitiş çizgisini ilk sırada tamamlarken, son 6 yarışında 5’inde zirveye çıkmayı başardı.

Verstappen’den 0.9 saniye sonra bitişe gelen Ferrari’den Sainz 2’nci, liderin 7 saniye uzağındaki Mercedes’ten Lewis Hamilton (ise 3. oldu.

Puanını 175’e çıkaran pilotlar klasmanı lideri Verstappen, en yakın takipçisi Perez ile arasındaki farkı 46 puana yükseltti. Formula 1’de sezonun 10. yarışı Büyük Britanya Grand Prix’si 3 Temmuz’da yapılacak.

Sainz’i şarj etmek yetersiz kalıyor

Verstappen ve Sainz, son tam güvenlik aracına ek olarak iki sanal güvenlik aracıyla noktalanan yarış boyunca kedi-fare oyunu oynadı.

Red Bull, dokuzuncu turda ilk VSC’nin altında Verstappen’i pite aldı, bu Perez’in çekilmesine neden olurken, Sainz, İspanyol’un ikinci 11 turun altında durmasından önce, Mick Schumacher’in Haas’ının pistte durmasına neden oldu.

Bu, Hollandalı 43. turda ikinci kez durmadan önce Sainz’in Verstappen’i ikinci stintlerinde yavaşça kapatmasıyla lastik ofsetleriyle tanımlanan bir yarış başlattı.

Carlos Sainz, Kanada Grand Prix'sinde çalışıyor

Sainz daha sonra Yuki Tsunoda‘nın pitten çıkarken Alpha Tauri‘ye çarpmasının neden olduğu son güvenlik aracından faydalandı.

Ferrari sürücüsü, son atışlarda Verstappen’e karşı altı turluk bir lastik avantajına sahipti ancak son 15 turun tamamını bir saniye içinde takip etmesine rağmen, Red Bull’a hücum yapacak kadar yaklaşamadı.

Verstappen, altı yarışta beşinci, Red Bull arka arkaya altıncı ve bu sezon dokuz yarışta altıncı zaferini elde ederek her zamankinden daha inandırıcı bir şampiyonluk avantajını daha da pekiştirdi.

Lewis Hamilton (solda) 2022'de ikinci kez podyuma çıktı

Sıradaki ne?

Ferrari’nin Red Bull‘un ivmesini gerçekten durdurması gereken ve pistin Mercedes’e daha çok yakışacağı Silverstone’daki Britanya Grand Prix’sinden önce iki haftalık bir ara.

Max Verstappen, Kanada Grand Prix'sini kazanmayı kutluyor

Numberobe.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir