Bir varmış bir yokmuş: Bir zamanlar bu coğrafyada ‘demokrasi’ yaşarmış

MFÖ grubunun üyelerinden Mazhar Alanson, Yandım, Ah Bu Sen, Sarı Laleler, Buselik Makamı’na gibi 18 unutulmaz şarkısını ‘Senfoni’ albümünde topladı. Geçen hafta yayınlanan klibin yankıları sürmeye devam ediyor. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bugünkü sesli köşesinde Alanson’un söz konusu klibinden bahsetti.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Ah Bu Sen… Dikkat etteyseniz zor olsa da galiba döneceğim sana diye bir cümleyle başlıyor. Evet, şarkıyı dinlerken ben de gerilere döndüm ve 1980’li 1990’lı yılların ‘hani bize eski Türkiye’ diye kötülenen yılların aslında Türkiye’nin ne kadar masum yılları olduğunu bir kere daha düşündüm” dedi.

Ertuğrul Özkök’ün bugün yayınlanan sesli köşesi şu şekilde:

“(Mazhar Alanson, ‘Ah Bu Sen’ çalıyor…) Bugün haftanın çalışılan son günü ve güzel bir hafta sonu başlıyor. Artık Haziran’ın sonuna geliyoruz. Mazhar Alanson’un taaa 1980li yıllardan bu yana yaptığı ve hepimizin hafızasına kaydedilen en önemli şarkılarından derlediği ‘Senfoni’ adlı albümden aldım. Albüm geçen hafta piyasaya çıktı ve orada gerçekten hepimizin hafızasında hala dipdiri duran en güzel şarkılarının senfonik düzenlemeleri var. İşte bunlar biri; Ah Bu Sen… Dikkat etteyseniz zor olsa da galiba döneceğim sana diye bir cümleyle başlıyor. Evet, şarkıyı dinlerken ben de gerilere döndüm ve 1980’li 1990’lı yılların ‘hani bize eski Türkiye’ diye kötülenen yılların aslında Türkiye’nin ne kadar masum yılları olduğunu bir kere daha düşündüm. Her şeye rağmen demokrasinin yürüdüğü, her şeye rağmen adaletin olduğu günlerdi onlar. Ve insan ilişkileri böyle değildi. Böyle kutuplaşmış bir Türkiye’de yaşamıyorduk. Mutluyduk… Mutlu bir aileydik, mutlu bir millet gibi yaşıyorduk… Sorunlarımız vardı ama sorunlarımız tasada ve sevinçte beraber olduğumuz günlerdi. İşte tekrar o günlere dönme umuduyla sizlere güzel bir hafta sonu diliyorum (Mazhar Alanson, ‘Ah Bu Sen’ çalıyor…)”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir