Google yazılımcısı yine konuştu… Kontrolden çıkabilir

ABD merkezli teknoloji devi Google’ın bir yapay zekâ programının duyarlılık kazandığını ve canlandığını öne süren Google mühendisi Blake Lemoine’den yeni iddialar geldi.

Tartışmaların odağındaki mühendis, bu kez programın “Yazılım hapishanesinden kaçabileceğini ve kötü şeyler yapabileceğini” öne sürdü. 2021’de tanıtılan ve Language Model for Dialogue Applications (Diyalog Uygulamaları İçin Dil Modeli-LaMDA) isimli söz konusu programı küçük bir çocuğa benzeten Lemoine, Fox News’e verdiği röportajda “Her çocuğun büyüyüp kötü bir insan olma ve kötü şeyler yapma potansiyeli vardır” ifadelerini kullandı. LaMDA’nın yaklaşık bir yıldır “hayatta” olduğunu öne süren mühendis, programın Google’ın belirlediği dijital sınırları ve kontrolleri aşabileceğini ima etti.

GOOGLE İDARİ İZNE ÇIKARMIŞTI

Lemoine önceki hafta verdiği bir başka röportajda da programın kendisinden bir avukat bulmasını istediğini ve programı bir avukatla görüştürdüğünü iddia etmişti. Google tarafından 6 Haziran’da idari izne çıkarılan Lemoine’in, medyanın ilgisini çekme amacı taşıdığı yorumları yapılıyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir