Deep Fake Rus oyunu mu?

Geçtiğimiz hafta Deep Fake yöntemiyle kendilerini Kiev Belediye Başkanı gibi gösterip Avrupa’da birçok belediye başkanıyla yapılan görüşmenin perde arkasında iki Rus komedyenin olduğu iddia edildi.

Yapay zekâ ile kendilerini Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko’ya benzeten kişiler, Berlin Eyalet Başbakanı Franziska Giffey ile de görüntülü görüşmüştü. ARD televizyonunda yayınlanan siyaset programı Kontraste, deep fake tuzağını kuranların Rus komedyenler olduğunu belirtti. Telefonla ARD’nin sorularını yanıtlayan ikili deep fake ile görüşmeyi kendilerinin organize ettiğini ve zorlanmadan görüşmeleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Deep Fake Rus oyunu mu?

“HER SEFERİNDE İŞE YARADI”

Rus komedyen ikilisinin ‘Vovan’ ve ‘Lexus’ sanatçı isimlerini kullanan Vladimir Krasnov ve Alexey Stolyarov oldukları belirtildi. Stolyarov, ARD’ye yaptığı açıklamada “Nasıl yaptığımızı söylemek istemiyorum ama çok kolay oldu” dedi. Muhataplarıyla ve taklit edecekleri kişiyle ilgili bilgiler topladıklarını söyleyen ikili, çalışmalarının her seferinde işe yardığını kaydetti.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir