Bunu araştırma görevi AKP’ye düşüyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin üzerinden 6 yıl geçti. Her yıl dönümünde meydanlarda anılan ve on binlerce insanın katılımıyla gerçekleşen 15 Temmuz’un bu yılki mitingi tartışma konusu oldu. İstanbul’daki Saraçhane Meydanı‘nda gerçekleştirilen törene katılan kişi sayısı gündem yarattı.
Paylaşılan görüntülerde geçen yıllara kıyasla katılımın büyük ölçüde düştüğü görüldü. Siyasetçiler, gazeteciler ve halk tarafından eleştiriye uğrayan görüntülere çeşitli yorumlar yapıldı.

Konu hakkında konuşan gazetecilerden biri de Ertuğrul Özkök oldu. Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Peki ne oldu, ne yanlışlık yapıldı da bütün o coşkulu kalabalıklardan, halkın hepsini birleştiren o ruhtan geriye sadece Cumhur İttifakı’nı desteklediğini söyleyen 5 bin kişilik bir kalabalık kaldı. Bunu araştırma görevi, herkesten önce ve her şeyden önce AKP’nindir” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Bir bayram daha geçti ve hep beraberiz yine. Evet, bu bayram sırasında benim en dikkatimi çeken şeylerden biri 15 Temmuz günü İstanbul’da yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuştuğu mitingdi. Evet, bu mitinge katılan insan sayısının cılızlığı beni çok şaşırttı. Bazı rakamlara göre sadece 5 bin kişi katılmıştı. Şimdi tabii bu pis darbeden sonra 251 insanımızın hayatını kaybettiği ve demokrasimize Cumhurbaşkanının hayatına kasteden darbeden sonra yapılan ilk Yenikapı mitingini hatırladım. Yüz binlerce insan oradaydı. Peki ne oldu da o yüzbinlerce 6 yıl içerisinde sadece 5 bin kişi kaldı. Ayrıca o gece televizyonda izlenen programların reytinglerine baktım. Ne AB grubunda, ne ABC grubunda, ne totalde ilk 5’te 15 Temmuz’a ait hiçbir program yoktu. Hükümeti en çok destekleyen televizyon kanallarında bile ilk 5’lerde yer alan hep dizilerdi, başka programlardı. Evet, 251 insanımızın hayatına mal oldu bu darbe. Peki ne oldu, ne yanlışlık yapıldı da bütün o coşkulu kalabalıklardan, halkın hepsini birleştiren o ruhtan geriye sadece Cumhur İttifakı’nı desteklediğini söyleyen 5 bin kişilik bir kalabalık kaldı. Bunu araştırma görevi, herkesten önce ve her şeyden önce AKP’nindir. Sormaları lazım; nerede yanlış yapıldı? Adalet sisteminde bir yanlışlık mı oldu? O günden itibaren başka bir yola mı gidildi? Bu bence çok önemli bir soru. Hayatını kaybeden 251 insan için bu soruyu sormalı ve cevabını almalıyız”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir