Irina Shayk’ın salata mesajı ortalığı karıştırdı! Putin’in savaşını mı destekledi?

Dünyaca ünlü Rus model Irina Shayk, sosyal medyada ‘RussianZZ’ mesajıyla Rus salatası fotoğrafı paylaştı. Rus ordusunun Ukrayna’yı işgalinin sembolü olarak kullanılan ‘Z’ harfini vurgulayan Shayk büyük tepki çekti. 36 yaşındaki model, savaşı desteklemekle suçlandı. 

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna’dan gelen haberlerde.  Sıcak çatışma başlamadan haftalar önce, Rusya Ukrayna sınırına askeri yığınak yaparken sosyal medyada üzerinde ‘Z’ harfi bulunan birçok Rus tankının ve zırhlısının görüntüsü dolaşmaya başladı. Rus ordusunun ‘dost’ güçleri düşmandan ayırmak için attığı bu adım sonrası ‘Z’ harfi kısa bir sürede savaşın ve Rus ideolojisinin sembolü haline geldi.

Rus süper model Irina Shayk Instagram hesabı üzerinden bir hikaye paylaştı ve paylaşımına “Rusianzz on Wednesday…” (Çarşamba günleri Ruslar…) notunu düştü. Shayk’ın Russians olan kelimenin sonundaki s harfini z ile değiştirmesi ‘Putin’in savaşını destekliyor’ suçlamasını beraberinde getirdi. Daha önce kapağında Putin olen bir kitap ile poz veren ve bu fotoğrafını Instagram hesabı üzerinden yayınlayan Shayk’a tepki yaptı.

Bu durumu hatırlatan Ukraynalı gazeteci Maria Romanenko, sponsorlara Rus model ile anlaşmalarını gözden geçirme çağrısında bulundu. Hikaye 24 saat sonra otomatik olarak silinirken Shayk’tan konu ile ilgili bir açıklama ise gelmedi. ‘Z’ harfi ilk ortaya çıktığında birçok kişi bunun piyadeleri tanımlamanın bir yolu olabileceğini düşündü.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir