Stand-up sandık gerçek çıktı

Nakşibendi Tarikatı’na bağlı İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefat etmesinin ardından cemaat içinden çıkan sesler giderek yükseliyor. Tarikat mensupları arasındaki polemik devam ediyor. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu’nun, kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü için yayınladığı video tartışma konusu oldu. Saadettin Ustaosmanoğlu’nun videoda sarf ettiği sözler, Türkiye’deki tarikat eleştirilerini bir kez daha öne çıkardı.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bu durumu eleştirenler arasındaydı. Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesi köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, “Ben şimdi bir süreden beri bu Ahmet hoca, tarikatların temsilcilerinin yaptığı videoları seyrederken vallahi kimse kusura bakmasın ama bunları böyle stand-up komedisi gibi izliyordum. Ama artık anlaşılıyor ki bu iş bir savaşa dönüşmüş ve stand-up komedisi olma işini çoktan aşmış. Evet, Türkiye’de tarikat diye bir gerçek var” diye konuştu.

Ertuğrul Özkök, bugünkü sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Geçen Pazar akşamı patlayan meşhur İsmailağa videosu bize bir şeyi bir kere daha gösterdi. Meğer Atatürk’ün tarikatlarla ilgili söylediği sözler ne kadar önemliymiş… Olayı takip etmeyenlere kısaca bir hatırlatayım. Pazar günü İsmailağa Cemaati’ne ait olduğunu söylenen bir şahıs ki bundan önce ölen şeyhlerinin soyadı itibariyle akrabası, yeğeni olduğu belirtiliyor. Cübbeli Ahmet Hoca diye bilinen bu cemaatin başka hocası hakkında öyle sözler söyledi ki; ‘elinde kasetler olduğunu, erkeksen çık şeyhliğini ilan et, bu kasetleri patlatalım dediğini’ hep beraber dinledik. Ben şimdi bir süreden beri bu Ahmet hoca, tarikatların temsilcilerinin yaptığı videoları seyrederken vallahi kimse kusura bakmasın ama bunları böyle stand-up komedisi gibi izliyordum ama artık anlaşılıyor ki bu iş bir savaşa dönüşmüş ve stand-up komedisi olma işini çoktan aşmış. Evet, Türkiye’de tarikat diye bir gerçek var. Gerçi Batı’da da var tarikatlar. Hristiyanlık içinde de var. Başka dini inanışlar içinde de var ama bizdeki kadar komikleşen bir tarikat görüntüsü, zihniyeti ve anlayışı ben hiçbir yerde görmedim. Ama bu trajikomik bir şey. Yani bunlara inanan milyonlarca insan var ve oralarda konuşulanları dinleyince ‘vah halimize’ diyorum”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir