Kabul etseniz de etmeseniz de bunlar oldu

Pazar Araştırmaları şirketi Areda Piar, Türkiye’de fast food ürünleri yeme alışkanlıklarını inceledi. Araştırmadan çıkan sonuç ise şaşırtıcı oldu. Verilere göre; hamburger, pizza ve tavuk döner en çok tüketilen fast food oldu. Fast food’un ülkedeki popülerliğinin hızlı bir artış göstererek, geleneksel yemeklerin önüne geçtiği görüldü.
Araştırmaya göre; gençlerin yüzde 75,2’si hamburger tercih ettiğini belirtirken, 55 yaş ve üzeri grubun yüzde 52,1’i lahmacun dedi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde bu araştırmanın sonuçlarını yorumladı. Özkök, “Türk yemekleri daha sonra geliyor. Bu neden böyle oluyor biliyor musunuz? Çünkü fast food yiyecekleri daha çok gençler istiyorlar ve evlere onlar sipariş ediyorlar” dedi.

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Geçen yıl bir konuşmamam da şöyle bir şey söylemiştim; hatta bunu da yazdım ayrıca. Türküler artık Türkiye’nin milli şarkıları değil. Yani Türk toplumunun en genel geçerli şarkıları değil demiştim. Çok tepki geldi türkücülerden, türkücü olmayan insanlardan ama Türkiye değişiyor. Bakın, önümde son bir anket duruyor. ‘Evlere sipariş edilen fast food yiyeceklerde en fazla istenilen ürün hangisi?’ Bir düşünün bakalım aklınıza ne geliyor… Adana köfte mi? Lahmacun mu? Pide mi? Hayır… Yüzde 19 nokta küsürle Türkiye’de evlere en çok sipariş edilen hızlı yiyecek; hamburger… Yani Türkiye’ye 30-40 yıl önce giren bir yemek. Peki, 2. Sırada ne var? Lahmacun mu? Döner mi? Adana köfte mi? Pide mi? Hayır, pizza var. Öteki Türk yemekleri daha sonra geliyor. Bu neden böyle oluyor biliyor musunuz? Çünkü fast food yiyecekleri daha çok gençler istiyorlar ve evlere onlar sipariş ediyorlar. Ama türküler için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Çünkü bugün streaming kanallarda ölçülebilen dinleme oranların baktığınız zaman bir numarada hep hip hop şarkılar var. Rap şarkılar var. Yani Türk popu var. Bu da şunu gösteriyor; Türkiye genç bir nüfus. Bu genç nüfus Türkiye’nin şansı şu anda ama o gençlere umut vermek gerekiyor. O gençlere umut verildiği zaman emin olun Türkiye, bugünkü Türkiye olmayacak. Dünkü Türkiye’de olmayacak.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio