Dünya Bankası’ndan Emine Erdoğan’a ‘İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü’

Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi ile iklim konusunda gösterdiği liderlik dolayısıyla Dünya Bankası’nca ‘İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü’ne layık görüldü. Erdoğan, “Ödülü, tek yürek olmuş doğaseverler adına alıyorum” dedi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Konukevi Bahçesi’nde düzenlenen ‘Dünya Bankası İklim ve Kalkınma Liderlik Ödül Programı’na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame ve davetliler katıldı. Emine Erdoğan, “Bu son derece anlamlı ödülü, çocuklarımızın adil bir geleceğe kavuşması için tek yürek olmuş tüm doğaseverler adına kabul ediyorum. Dünya Bankası Türkiye Temsilciliği’ne şükranlarımı sunuyorum.” dedi.Emine Erdoğan, iklim değişikliğinin, artık yalnızca bir çevre sorunu değil; ülkelerin kalkınmasını ve refahını derinden etkileyen, küresel bir kriz olduğuna değinerek, “Türkiye, iklim değişikliğinden, en fazla etkilenen bölgelerden biri olan, Akdeniz havzasında yer alıyor. Tüm dünyada olduğu gibi bölgemizde de iklim değişikliğinin olumsuz etkileri, ziyadesiyle hissediliyor. İklim değişikliği ile mücadelede, küresel olarak kritik bir eşikteyiz. Türkiye olarak, bu krize, dünyanın ortak evimiz olması şuuruyla yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı.


İKLİM DOSTU 
TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR
DÜNYA Bankası, gelecek nesillere tertemiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakmak kadar yaşanabilir bir dünyanın önde gelen mimarları arasında yer almak gibi önemli bir hedef için çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı, sınırları aşarak bir dünya markası haline gelen Sıfır Atık Projesi ile iklim konusunda gösterdiği liderlik için ödüle layık gördü. Konuşmaların ardından Koume, Dünya Bankası tarafından dünyada ilk kez verilen “İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü”nü Emine Erdoğan’a takdim etti. Erdoğan’a takdim edilen plaket tarzında hazırlanan ödüldeki her bir kare ve kutucuğun, kalkınmanın yapı taşları olarak tasarlandığı, ödülün yeşil ağırlıklı olmasının da iklim dostu ve kalkınmayla yoluna devam eden müreffeh Türkiye’yi temsil ettiği belirtildi.

SIFIR ATIK’A ÖDÜL YAĞDI
EMİNE Erdoğan öncülüğüne 2017’de başlatılan Sıfır Atık projesi büyük başarılara imza attı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası ödül aldı. Emine Erdoğan’ın aldığı ödüllerin arasında, BM İnsan Yerleşimleri Programı tarafından “Atık Alanında Akıllı Şehirler Ödülü”, Dünya İnsaniyet Forumu’nca “Changemarker” (fark yaratan) ödülü de yer alıyor. Ayrıca Sıfır Atık Projesi, 21 ülkenin üye olduğu Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) tarafından birinci seçildi.
Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir