Bu iki fotoğraf kıyamet alameti

Türkiye günlerdir bir yıldır evde kilitli kalan erkek çocuğunu konuşuyor. Bursa’da kirasını ödemediği gerekçesiyle hakkında dava açılan kadının çöple doldurduğu evin tahliyesi sırasında, kapısı kilitli odada 9 yaşında bir çocuk bulunmuş ve koruma altına alınmıştı.

Number1 FM ve Number1 Türk FM’de ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, Kastamonu’da yaşanan köpek katliamına da değindi, ‘bu iki fotoğraf hepimiz için çok düşündürücü çünkü bu fotoğraflardan bizler de sorumluyuz. Bence artık bu fotoğraflara daha yakından bakma zamanı geldi. ‘ dedi.

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:
“ Bu sabah uyandım ve önümde iki fotoğraf biri insanlar dünyasından öbürü hayvanlar aleminden biri bir çöp evde bulunan küçücük bir kız çocuğu nerdeyse çiroza dönmüş, bitmiş, gözlerinde büyük bir umutsuzluk, hayattan çekip gitmiş bir hali var. Öteki ise Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden aynı o insan gibi çiroza dönmüş, zavallı artık sanki bu dünyadan göçmüş gibi duran köpekler, hayvanlar… O kadar trajik fotoğraflar ki bunlar. Onları bir kere daha görüyorum, yaşadığımız şu dünyada insanlarla hayvanların birbirleriyle olan ilişkilerini birbirlerine olan ihtiyaçları birbirlerine olan trajedileri, dramları çok farklı değil çünkü delicesine geriye doğru kıyamete doğru giden bir dünyada yaşıyoruz. İnsafsızca sömürülmüş doğa, küresel ısınma ve bunun karşısında hiçbir şey yapmayan bir insanlar alemi. İnsan hakları dünyanın birçok yerinde yerle bir ediliyor. Kadınlara karşı şiddet durmadan devam ediyor aynı şekilde hayvanlara karşı da… Bundan bir süre önce bir film seyretmiştim. Orada bir kediyi öldüren insan için bunun peşine düşen insanlar şunu diyordu: ‘ bugün bir kediyi öldüren insan yarın insanları da öldürür.’ Ve nitekim filmin sonunda bu da oluyordu. Evet, bu iki fotoğraf hepimiz için çok düşündürücü çünkü bu fotoğraflardan bizler de sorumluyuz. Bence artık bu fotoğraflara daha yakından bakma zamanı geldi.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir