Apple CEO’su Tim Cook açıklama yaptı: Büyük bir alım yapacağız

Apple’ın mali durumu hakkında yatırımcılarla bir toplantı gerçekleştiren şirketin CEO’su burada yaptığı konuşmada büyük alımlar yapacaklarını açıkladı. Toplantı sonrası yayılan kulis haberlerine göre Apple, dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix’i satın almayı planlıyor.

Apple CEO’su Tim Cook’un yatırımcılarla yaptığı konuşmalar sonrası Apple’ın Netflix’i satın almakla ilgilendiği dedikoduları yeniden gündeme oturdu. Uzun zamandır ortaya atılan söylentiler Cook’un “büyük alımlar yapacağız” ifadelerinden sonra ayyuka çıktı. Dünyanın en büyük şirketleri arasında olan Apple, donanımın yanı sıra farklı konulara da yatırım yapmasıyla dikkat çekiyor. Şimdi de yılın ikinci çeyreğiyle alakalı mali raporunu yayınlanmasıyla birlikte yeni bilgiler de ortaya çıktı.

Duvar’da yer alan habere göre Apple, 2022 mali yılı üçüncü çeyrek kazanç raporunu yayınladı. Şirketin CEO’su Tim Cook yatırımcılarla yaptığı toplantıda, Apple’ın hizmet işini daha da genişletmek için “dış ürünler” satın almakla ilgilenip ilgilenmedikleri sorusuna olumlu yanıt verirken, bu tip büyük satın alma hamlelerine açık olduklarını belirtti. Cook, Apple’ın stratejisi hakkında ayrıntılı bir bilgi vermedi ancak potansiyel satın almalar için pazarı sürekli olarak izlediklerini ve Apple için mantıklı olacaksa büyük bir şirketi satın almayı reddetmediklerini söyledi. Daha küçük şirketleri satın almaya odaklanmaya devam ettiklerini belirten Cook, şu ifadeleri kullandı:

“Her zaman arıyoruz ve kendimize soruyoruz: Bu hamle stratejimize uygun mu? Asla satın almak için satın almayacağız ve asla sadece gelirlerimizi artırmak için satın almayacağız. Şimdiye kadar, ölçek karşılaştırmaları yaptık. Küçük markalar ve insan kaynakları. Ancak gelecekteki olasılıkları göz ardı etmiyorum, her zaman piyasayı takip ediyoruz.”

Apple'dan dev hamle: Netflix'i satın mı alıyor? Apple CEO'su Tim Cook yatırımcılarla toplantıda çok önemli açıklamalar yaptı: Büyük bir alım yapacağız - Sayfa:3

PEKİ APPLE TV+ NE OLACAK?

Kasım 2019’da piyasaya giriş yapan Apple TV+, birçok orijinal içeriği bünyesinde bulunduruyor ve birçok ülkede yayın yapıyor. Apple’ın Netflix gibi bir dijital yayın platformunu bünyesine katarsa Apple TV+’ın akıbetinin ne olacağı henüz bilinmiyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir